Jídlo jako ze špičkové restaurace s parní troubou…

Jídlo jako ze špičkové restaurace s parní troubou…

Pokud do své kuchyně hledáte opravdu kvalitní troubu, při svém výběru byste neměli minout parní troubu. Princip fungování parní trouby je prakticky totožný s přípravou jídla v konvektomatu ze špičkové restaurace. Výsledkem je velmi chutné a přitom zdravé jídlo.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Pokud do své kuchyně hledáte opravdu kvalitní troubu, při svém výběru byste neměli minout parní troubu. Princip fungování parní trouby je prakticky totožný s přípravou jídla v konvektomatu ze špičkové restaurace. Výsledkem je velmi chutné a přitom zdravé jídlo.

Parní trouby využívají beztlakovou páru o teplotě zhruba 40 - 100 °C, díky tomu nedochází k narušování buněčné struktury potravin. V parní troubě je zabudován zásobník na vodu, který generuje páru a ta je posléze vháněná do trouby. Díky tomu se můžete těšit na vyjímečné kulinářské zážitky. Další její výhodou je, že při přípravě jídla není potřeba využívat nezdravé tuky a jídlo nemusíte příliš dochucovat. Pára jídlu ponechá jeho přirozený vzhled, chuť a obsah všech důležitých živin.

Parní trouby jsou multifunkční zařízení a lze v nich kombinovat vaření v páře a pečení pomocí horkého vzduchu. Díky vaření v páře nedochází k přenosu chutí a vůní, tedy díky tomu můžete v troubě připravovat i více různých jídel najednou. Parní trouba je dokonalým nástrojem pro ohřev jídla a navíc v ní ohřátá jídla chutnají jako čerstvě připravená. Pokud nepatříte mezi příliš zdatné kuchaře, díky parní troubě nemusíte mít obavy, že byste jídlo spálili.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Vybíráme z tipů