Jídlo jako ze špičkové restaurace s parní troubou…
Pokud do své kuchyně hledáte opravdu kvalitní troubu, při svém výběru byste neměli minout parní troubu. Princip fungování parní trouby je prakticky totožný s přípravou jídla v konvektomatu ze špičkové restaurace. Výsledkem je velmi chutné a přitom zdravé jídlo.
Sdílejte obsah s přáteli
Pokud do své kuchyně hledáte opravdu kvalitní troubu, při svém výběru byste neměli minout parní troubu. Princip fungování parní trouby je prakticky totožný s přípravou jídla v konvektomatu ze špičkové restaurace. Výsledkem je velmi chutné a přitom zdravé jídlo.
Parní trouby využívají beztlakovou páru o teplotě zhruba 40 - 100 °C, díky tomu nedochází k narušování buněčné struktury potravin. V parní troubě je zabudován zásobník na vodu, který generuje páru a ta je posléze vháněná do trouby. Díky tomu se můžete těšit na vyjímečné kulinářské zážitky. Další její výhodou je, že při přípravě jídla není potřeba využívat nezdravé tuky a jídlo nemusíte příliš dochucovat. Pára jídlu ponechá jeho přirozený vzhled, chuť a obsah všech důležitých živin.
Parní trouby jsou multifunkční zařízení a lze v nich kombinovat vaření v páře a pečení pomocí horkého vzduchu. Díky vaření v páře nedochází k přenosu chutí a vůní, tedy díky tomu můžete v troubě připravovat i více různých jídel najednou. Parní trouba je dokonalým nástrojem pro ohřev jídla a navíc v ní ohřátá jídla chutnají jako čerstvě připravená. Pokud nepatříte mezi příliš zdatné kuchaře, díky parní troubě nemusíte mít obavy, že byste jídlo spálili.