Top 5 trendů interiérového designu v roce 2021

Top 5 trendů interiérového designu v roce 2021

Trend, definovaný s ohledem na módu, se týká stylingu, barev, materiálů a tvarů, které jsou v konkrétní sezóně populární a které mohou mít na trh dlouhodobý vliv. Trendy v interiérovém designu jsou podobné módním trendům, protože oba jsou inspirovány kulturou a aktuálními událostmi. Pokusit se rozeznat směr, kterým se budou nejnovější trendy ubírat a které styly, materiály a barvy budou v nadcházející sezóně pro spotřebitele nejatraktivnější, je skutečnou výzvou pro designéry a architekty a vyža

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Trend, definovaný s ohledem na módu, se týká stylingu, barev, materiálů a tvarů, které jsou v konkrétní sezóně populární a které mohou mít na trh dlouhodobý vliv. Trendy v interiérovém designu jsou podobné módním trendům, protože oba jsou inspirovány kulturou a aktuálními událostmi. Pokusit se rozeznat směr, kterým se budou nejnovější trendy ubírat a které styly, materiály a barvy budou v nadcházející sezóně pro spotřebitele nejatraktivnější, je skutečnou výzvou pro designéry a architekty a vyžaduje hodně podrobného výzkumu a pozorování.

1. Návrat teplé palety barev

Barvy hrají v interiérovém designu zásadní roli a jsou vždy důležité pro současné trendy interiérového designu. Mohou vytvářet nebo rušit celkovou atmosféru, protože barvy vyvolávají emoce u lidé, kteří v interiéru žijí. Aby bylo možné navrhovat interiér v souladu s nejnovějšími trendy, měly by barvy ladit se vzhledem, designem a estetikou celého domu. V roce 2021 teplé barvy zažívají obrovský návrat. Zatímco červená je považována za barvu sezóny, všechny odstíny červené, oranžové a mandarinky převezmou otěže roku 2021. Hnědé a béžové barvy jsou letos běžnější pro zemité tóny v domácnostech. Ačkoli v loňském roce byla šedá většinou používána jako neutrální barva, béžová a teplá barevná paleta nahrazují v této sezóně chladné odstíny.

2. Přírodní design

Zdá se, že trendy interiérového designu vyzdvihují ekologičtější přístup, protože lidé se pohybují směrem k teplým tónům a přírodním prvkům. O dekorační prvky vyrobené ze skutečných nebo umělých přírodních materiálů je velký zájem, protože dodávají vašemu prostoru přirozený a autentický vzhled. Nejnovější trendy zahrnují přírodní dřevo všude, od podlah, přes desky, přes akcentní výzdobu až po skříně. Kameny jako mramor, žula a oblázky - stejně jako materiály připomínající tyto kameny - také řeší tento současný trend interiérového designu. Spotřebitelé i designéři využívají recyklované a ručně vyráběné zboží nejen pro jejich estetickou přitažlivost, ale také jako znak jejich ekologického designu. Příroda v interiéru je jedním z nejžhavějších trendů interiérového designu pro rok 2021.

3. Monochromatická paleta

Nejnovější trendy v interiérovém designu zahrnují klasickou eleganci černobílých povrchových úprav. Černá svítidla, okenní rámy, detaily nábytku a povrchové úpravy jsou v souladu s trendy této sezóny. Černobílé vzory, tisky, dekorativní předměty a doplňky mohly být poprvé představeny prostřednictvím skandinávských designových stylů, ale tato oblíbená estetika je stále nadčasová. Například malování stěn černou barvou se stalo současným trendem interiérového designu a vyrovnání tmavé barvy s jasně bílým nábytkem může vytvořit elegantní design. Díky své odvážné a minimalistické atmosféře lze tyto jednobarevné prvky použít v jakémkoliv typu dekoru.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Vybíráme z tipů