TOP dovolenkové destinace pro rok 2019

TOP dovolenkové destinace pro rok 2019

V Thajsku už každý byl, na Srí Lance jsou aktuálně nepokoje a Kapverdy už nejsou pořádnou exotikou. Dovolená je pro mnoho lidí vrcholem letní sezóny. Někteří na ni šetří několik měsíců, jen aby si jednou v roce dopřáli dokonalý luxus. Jenže zajímavých destinací, kde by ještě žádný jejich známý nebyl, rapidně ubývá. I ta nejvzdálenější místa začínají být pomalu dostupná. Kam tedy vyrazit na dovolenou v roce 2019?

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Neobjevené Portugalsko

Leží v Evropě, dá se tam doletět do 3 hodin a je součástí Evropské unie, takže ani nebudete potřebovat pas. To je Portugalsko. Nádherná země turisty prakticky nepolíbená. Ač jsou zde krásné památky, příroda i lidé, najdete zde turistů jen pár. Zeptejte se vašich známých, zda tady někdo z nich nebyl. Uvidíte, že je takových lidí jako šafránu. Důvodem je studené moře, ve kterém se nedá koupat ani v létě. To ovšem nemění nic na faktu, že zde můžete zažít pohádkovou dovolenou. Portugalsko je navíc rájem surfařů.

Výběr zájezdů do Portugalska

Krásy Karibiku

Ani Karibik už není jen pro nejbohatší vrstvu. Letenku na zdejší nádherné ostrovy pořídíte už od 8 000 Kč s odletem z Prahy. Pokud navíc vsadíte na ostrovy patřící pod Francii, jako je například Guadeloupe, opět zde nemusíte brát ani pas.

Milovníci slané vody zaplesají, neboť se zde dá po celý rok krásně koupat. Najdete zde úchvatné podmořské scenérie i ukolebající písčité pláže. Karibik je perfektní volbou také pro rodiny s dětmi. A ani tady nenajdete davy turistů.

Výběr zájezdů na Guadeloupe

Blízký východ jako na dlani

Poslední destinací, kde dozajista byla jen hrstka vašich známých či dokonce nikdo, je Omán. Ano, čtete správně. Omán je právě teď na vzestupu. Je totiž jedním z nejstabilnějších států z celé oblasti Blízkého východu, a tak každoročně přiláká vzrůstající počet turistů. Najdete zde spoustu milých a přátelských lidí, moderní prostředí rostoucího státu a ta příroda - naprosto dech beroucí. Ani vodních radovánek nebudete v Ománu ušetřeni. Tento stát totiž leží na břehu Arabského moře, které má celoročně příjemnou teplotu pohybující se od 25°C do 28°C.

Výběr zájezdů do Ománu

Kam příští rok vyrazíte na dovolenou?

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Vybíráme z tipů