Zůstaňte in – módní trendy podzim-zima 2022

Zůstaňte in – módní trendy podzim-zima 2022

Každé roční období s sebou přináší změnu oblékání. A protože módní návrháři nikdy nespí, tak na každou z těchto sezón si připravují nové styly, střihy, barvy a materiály. Proto se nyní podívejme, jaké budou módní trendy pro podzim a zimu 2022 a jak můžete být chic a krásná.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Léto nenávratně skončilo, takže tílka, minisukně, plavky, žabky a sandálky už uklízíme do šatních skříní a botníků. Ale podzim se svým babím létem, hezkými odpoledni, občasnými plískanicemi a mlžnými rány s sebou nese nové příležitosti, jak vytáhnout další vhodné kousky ze svého šatníku nebo si koupit ty, které právě letí a ve kterých se budete nejen cítit pohodlně, ale které vás i zahřejí a podtrhnou vaši ženskost a osobitost.

Tlumené barvy babího léta

Než započne skutečný podzim, tak mají návrháři připraveny takzvané mezisezónní neboli pre-fall kolekce, které ideálně pasují k zářijovému počasí. Jedná se o kousky, které už na první pohled evokují konec hřejivého léta, ale ještě nepřinášejí pochmurnou náladu podzimu. Letošní pre-fall kolekce se tak nesou v tlumených barvách a nenajdete mezi nimi nic zbytečně křiklavého a zářivého.

Z barev je to vínová, světle růžová, khaki, béžová, šedá nebo tmavě modrá. Co se týká vzorů, tak právě letí geometrické tvary, zvířecí vzory a kostky. Kombinace se z nich dají tvořit různé a základem pre-fall šatníku by se měla stát sukně ke kolenům, lehký kabátek nebo kardigan, pevné boty barevně sladěné k outfitu a klidně nějaký stylový klobouk, šátek a tak dále.

Co se týká materiálu, tak letošní mezisezóně jasně vévodí kůže a koženka, případně hřejivé materiály příjemné na dotek, které v sobě nesou punc elegance, ale zároveň v chladných ránech dokážou příjemně zahřát.

Podzim ovládne červená

Babí léto se velmi rychle přehoupne do skutečného podzimu, takže obchody a butiky se rychle začínají plnit kousky určenými právě pro chladné měsíce předcházející zimě. Pro podzim roku 2022 se návrháři rozhodli dát největší prostor červené barvě. Ne že byste měli chodit á la Červená karkulka, ale každá žena by si měla pořídit minimálně jeden výrazně červený kousek, který se pak bude snadno dát kombinovat s méně výraznými prvky a vytvoří tak dokonalý a výrazný trendy outfit.

Skvělé je sáhnout po nějakém doplňku, třeba červené kabelce, náhrdelníku, šátku nebo botách. Když pak zvolíte oblečení v tlumených barvách, třeba šedé, béžové, černé či khaki, bude červený kousek zářit do dálky a každého zaujme na první pohled.

Podzimní barvy

Stejně jako každý rok i podzim roku 2022 se ponese v barvách typických pro toto období. Křiklavě růžová nebo zářivě žlutá patří k dávno zapomenutému létu. Podzim buse rozhodně v duchu nostalgie, klidu, pohody, padajícího listí a usínající přírody. Takže pokud sáhnete po čemkoliv v hnědé, béžové, šedé, khaki nebo černé barvě, nic tím nezkazíte. A jak už jsme naznačili výše, pokud to doplníte jedním výrazným červeným prvkem, budete rázem nesmírně chic.

Móda do společnosti

Plánujete-li na podzim vyrazit do společnosti, ať už na párty, firemní večírek nebo oslavu, měli byste i tady respektovat diktát módních návrhářů a být díky jejich podzimním tipům sexy a nepřehlédnutelné. Letos se do módy vrací korzety, a to v různých verzích i odstínech. Pro koho je korzet až příliš odhaleným módním kouskem, může s klidem sáhnout po kostýmku. Dominovat budou výrazné barvy na špici s křiklavým odstínem chartreuse a spíš než sukně ke kolenům teď pofrčí dlouhé kalhoty, případně dlouhé sukně.

Materiály pro podzim 2022

Jaké jsou trendy materiály použité pro módu určenou na podzim 2022? Jedná se zejména o kůži a koženku, které přetrvají už z pre-fall sezóny. Ale jelikož je podzim chladnější, chce to doplnit něčím hřejivějším.

Na období pletených svetrů je ještě brzo, takže hlavním materiálem je kvalitní, ale na dotek příjemná a hřejivá bavlna. Různé typy svetříků, kardiganů a lehkých kabátků, které ráno zahřejí a v teplejším odpoledni se dají nosit nonšalantně rozepnuté, jsou tím pravým, co potřebujete.

Co se týká obuvi, tak už přichází doba kotníčkových a krapet vyšších bot, které poskytnou ochranu v mokru, prvních mrazících i noční rose – a přes den zase působí nesmírně sexy a elegantně. Letošnímu podzimu budou vládnout boty z kůže a syntetiky a kromě klasických podzimních barev byste v botníku měli mít i nějaký ten pozitivněji laděný kousek, který se bude třpytit díky kamínkům nebo přezkám, bude mít punkový nádech nebo vám dodá závan romantiky díky něžným barvám v odstínu šeříku. Letos se také do módy dostala obuv s monogramy, která se stane velkým hitem a znakem luxusu – takže kdo nebude mít aspoň jedny takové boty, bude rázem úplně out.

Móda zima 2022

Podzim se nenápadně přehoupne do zimy a to s sebou opět nese nutnou změnu oblékání. A protože móda nás baví, je na čase zase vyrazit na nákupy a pořídit si přesně to, co nám velí trendy pro zimu 2022/2023. A jak už nám naznačila naše vláda, energie jsou drahé a měli bychom si nakoupit především svetry. Tak směle do toho.

Svetry se severskými vzory a soby ale určitě nejsou to pravé ořechové. A nefrčí ani ty, které vám upletla babička. V obchodech se dívejte po svetrech, které na vás na první dojem zapůsobí jako něco unikátního, fascinujícího a neotřelého. Ať už se jedná o vzory, barvy nebo střihy. Svetr nemusí být jen něco schovaného pod kabátem – může se jednat o dokonalý outfit, ve kterém se stanete hvězdou.

Šaty na zimu 2022

Zima nám nebrání ani v nošení šatů, i když už to rozhodně nejsou tytéž jako v létě. Mrazy a sníh velí spíš přejít ke dlouhým úpletovým šatům. I tady budou letos trendy výrazné vzory a střihy, které dokážou na první pohled zaujmout. Dbejte nejen na vzhled, ale také na materiál, protože ideální zimní šaty by vás měly venku zahřát. Úpletové šaty jsou tedy jasnou volbou.A když nejste typ pro šaty, nic vám nebrání zkombinovat sukni se svetrem, z čehož může vzniknout něco dokonale neokoukaného a elegantního, co se hodí jak do práce, tak třeba i do divadla.

Bomberová módní vlna

Zima s sebou přináší taktéž nutnost obléknout kabát nebo bundu. V letošní zimní sezóně se ale top hitem stane něco úplně jiného. Kabáty sice nemohou chybět v šatníku žádné ženy, a to ideálně jak ty ve výrazných teplých barvách, tak ty nenápadnější a temnější. Ale kdo nebude mít bomber, ten bude úplně mimo letošní módní vlnu.

Že jste o bomberu ještě nikdy neslyšeli? To je velká chyba. I když na první pohled může připomínat klasickou bundu, na druhý pohled je úplně jiný. Jde spíš o doménu pánského šatníku a tyhle bundy jsou inspirovány vojenskými a především těmi, které nosili piloti. Seženete je tak v každém army shopu.

Ale tuhle zimu bombery ovládnou také dámské šatníky, a to přizpůsobené ženskému vkusu, mnohem něžnější, zajímavější a pestřejší. Bomberka se jistě stane top nejnošenější bundou téhle zimy.

Nehty jako samozřejmost

Módní trendy se samozřejmě netýkají jen oblečení. Hodně se hledí i na nehty. A zatímco letní manikúra velí k pestrým, mnohabarevným odstínům, podzim a zima mají zase jiné priority. Jak jsme mohly vidět už na řadě proběhlých přehlídek k nadcházející sezóně podzim/zima, tak teď se začnou nosit jiné nehty.

V módě budou nakrátko zastřižené nehty s bezbarvým, lesklým lakem. Odváženější ženy zase budou nosit dlouhé, špičaté nehty s velmi výraznými barevnými kombinacemi. A nebo si po vzoru Chanel nechte s nehty udělat něco, co bude připomínat spíš umění a namísto barev půjde o kombinace efektních 3D prvků.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Zboží, které by vás mohlo zajímat

Khaki dámská softshellová bunda Kilpi RAVIA

Velikost XS / Khaki / 94 % polyester, 6 % elastan / Pro ženy / Kilpi
1 499,- Kč
Detail

Černá pánská koženková bunda Celio Gumati

Velikost S / černá / Materiál 1 - 100 % polyester; povrchová úprava - 100 % polyuretan / Pro muže / Celio
1 899,- Kč
Detail

Černá pánská bunda Celio Guhoodie

Velikost S / černá / Hlavní část - 65 % polyester, 35 % bavlna; podšívka - 100 % polyester / Pro muže / Celio
2 199,- Kč
Detail

Béžová pánská bunda Celio Guhoodie

Velikost S / Béžová / Hlavní část - 65 % polyester, 35 % bavlna; podšívka - 100 % polyester / Pro muže / Celio
2 199,- Kč
Detail

Tmavě modrá pánská zimní parka Celio Cuturino

Velikost S / Tmavě modrá / Hlavní část - 65 % polyester, 35 % bavlna; podšívka - 100 % polyester; výplň - 100 % polyester / Pro muže / Celio
3 799,- Kč
2 659,- Kč
Detail

Tmavě modrý pánský bomber Celio Gubavlna

Velikost M / Tmavě modrá / Hlavní část - 65 % polyester, 35 % bavlna; podšívka - 80 % polyester, 20 % bavlna; podšívka rukávů - 100 % polyester; kapsy - 80 % polyester, 20 % bavlna / Pro muže / Celio
1 399,- Kč
Detail

Béžový pánský bomber Celio Gubavlna

Velikost XL / Béžová / Hlavní část - 65 % polyester, 35 % bavlna; podšívka - 80 % polyester, 20 % bavlna; podšívka rukávů - 100 % polyester; kapsy - 80 % polyester, 20 % bavlna / Pro muže / Celio
1 399,- Kč
Detail
5 690,- Kč
Detail
5 690,- Kč
Detail
7 790,- Kč
Detail

Fjällräven HC Hydratic Trail Jacket M 555 Dark Navy XL

Velikost XL / Modrá / Recyklovaný polyester / Pro muže / Fjällräven
7 790,- Kč
Detail
7 790,- Kč
Detail

Patagonia M's Classic Retro-X Jacket DNLB L

Velikost L / Béžová / Recyklovaný polyester/Polyester / Pro muže / Patagonia
6 090,- Kč
Detail

Patagonia W's Retro Pile Jacket SINY L

Velikost L / Oranžová / Recyklovaný polyester / Pro ženy / Patagonia
3 890,- Kč
Detail

Vybíráme z tipů