Tajemné stezky - Zapomenuté příběhy slováckého Dolňácka - Jiří Jilík, Bořek Žižlavský - 10% sleva

-10%
Tajemné stezky - Zapomenuté příběhy slováckého Dolňácka - Jiří Jilík, Bořek Žižlavský
268 299 2080
268,- Kč

Původní cena: 299,- Kč


Hodnocení:


Tajemné stezky - Zapomenuté příběhy slováckého Dolňácka - Jiří Jilík, Bořek Žižlavský z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Tajemné stezky - Zapomenuté příběhy slováckého Dolňácka - Jiří Jilík, Bořek Žižlavský .

Zlevněné zboží

Mohou vést tajemné stezky i po řece? Určitě ano, ale patrně je tam ještě nikdo nehledal. Buďme tedy prvními a vydejme se nejen po souši, ale i po řece Moravě krajem nazývaným Slovácko. Jen v tmavých konturách zahlédneme pod hladinou řeky zbytky kostela na spytihněvském hradišti, pohlceném před staletími řekou. Poblíž Jarošova nás proužek dýmu vystupující z vegetace upozorní na vesnici pravěkých lovců mamutů. Odtud poplujeme až k valům Veligradu-Starého Města, kde archeologové objevili ty nejnádhernější zlaté a stříbrné šperky. Od vodní pevnosti... (Uherské) Hradiště již další cesta k Ostrohu a k Veselí nad Moravou nebude bezpečná, neboť před oddíly divokých Bočkajovců, kuruců či osmanských Turků na rychlých koních není úniku. Osudovým se ovšem může stát i vlakové kupé, pokud v něm proti nám usedne proslulý lupič a vrah Lecián. Proto raději ve vedlejším přisedneme k vojvodovi Janu Klimešovi a Jaroslavu Haškovi, kteří odjíždějí vstříc balkánskému dobrodružství. A kdo ví, možná prožijeme i velkou lásku, snad ale šťastnější, než byla láska Mánesova modelu Verunky Čudové k hraběti z bílovického zámku, anebo "galánečky z Ježova", do níž se zamiloval spisovatel Vojtěch Rozner. Až překonáme Moravskou Saharu, v Kyjově si připijeme pohárem vína s poštovním úředníkem Petrem Bezručem, který si poznamená do notýsku, že "vždy veselo bývalo v Kyjově, vždy veselo v Kyjově bude!" Což ovšem platí nejen o Kyjově, ale i o celém slováckém Dolňácku.

Produkt je výrobek značky Regia ,distribuovaný s EAN kódem 9788087866351.

Procházet zboží z kategorie Média Regia, Knihy Regia.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Tajemné stezky - Zapomenuté příběhy slováckého Dolňácka - Jiří Jilík, Bořek Žižlavský a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Regia a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Regia najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Tajemné stezky - Zapomenuté příběhy slováckého Dolňácka - Jiří Jilík, Bořek Žižlavský
Právě si prohlížíte... - 10% sleva

268,- Kč