Realitou k tvorbě - Alexej Mikulášek

Realitou k tvorbě - Alexej Mikulášek
160 160 2104
160,- Kč

Původní cena: 160,- Kč


Hodnocení:


Realitou k tvorbě - Alexej Mikulášek z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Realitou k tvorbě - Alexej Mikulášek .

Detailní informace

Výbor z literárně kritické tvorby Alexeje Mikuláška přinášející studie, eseje, recenze a další kritické žánry. První kapitola je věnována technice modelace, tedy literárně stylizovaným konfrontacím hledisek, jimž je společná předsudečnost a stereotypnost (přednastavené vzorce o "komunistickém zlu"). Druhá kapitola analyzuje především tvorbu autorů stojících mimo hlavní proud poezie, tedy autorů domněle "odsunutých do bezvýznamnosti" (J. Pelc, M. Černík, K. Sýs), na okraji nebo problematizovaných, a to v prostředí českém i slovenském (P. Janík, ...J. Tužinský, J. Majerník). Autor mj. doceňuje žánr aforismu jako útvaru povýtce literárního (I. Fontana), ba poetického (K. Sýs, J. Žáček). Třetí kapitola je věnována problematice česko-německo-židovské, navazuje přímo na projekt Literatury s hvězdou Davidovou a podrobuje mj. kritice názor o "vražednosti asimilace". Autor se inspiroval kritickou tvorbou Bedřicha Václavka a jeho analýzami Od umění k tvorbě a Tvorbou k realitě; jeho marxistickou metodologii však spojuje s novějšími metodami interpretace literárního díla.

Produkt je výrobek značky Nakladatelství Kmen ,distribuovaný s EAN kódem 9788090621220.

Procházet zboží z kategorie Média Nakladatelství Kmen, Knihy Nakladatelství Kmen.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Realitou k tvorbě - Alexej Mikulášek a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Nakladatelství Kmen a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Nakladatelství Kmen najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Realitou k tvorbě - Alexej Mikulášek
Právě si prohlížíte...

160,- Kč