Matyáš Kalina z Jäthensteinu - Karel Sklenář

Matyáš Kalina z Jäthensteinu - Karel Sklenář
536 536 2296
536,- Kč

Původní cena: 536,- Kč


Hodnocení:


Matyáš Kalina z Jäthensteinu - Karel Sklenář z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Matyáš Kalina z Jäthensteinu - Karel Sklenář .

Detailní informace

Matyáš Kalina z?Jäthensteinu (1772-1848) byl právník, děkan právnické fakulty Univerzity Karlovy a archeolog, jeden ze zakladatelů české archeologie, filantrop. Poprvé v české archeologii se setkáváme s novým, přeloženým a komentovaným vydáním jednoho z jejích "základních kamenů", díla, které stálo u zrodu archeologického poznání, ne neprávem srovnávaného s prvními svazky Palackého Dějin a Šafaříkových Slovanských starožitností. Kniha Matyáše Kaliny z Jäthensteinu představuje první archeologické zpracování minulosti Čech, první reprezentativní ...spis tohoto rodícího se vědního oboru, první podrobný soupis archeologických nálezů v Čechách doplněný i o první archeologickou mapou Čech. Edice Kalinových "Obětišť" zpřístupňuje významné vědecké dílo minulosti jednak jako památku vývoje vědy a kultury vůbec, jednak jako pramen užitečný i pro soudobou vědu. Tímto způsobem se vrací do oběhu archeologické praxe řada zapomenutých či nedostatečně známých starších nálezů a nalezišť. Po téměř dvou stoletích se tento pomník českého vědeckého romantismu v?oboru archeologie dostává k?rukám čtenářů. Rozsáhlá příloha přináší původní Kalinovy obrazové tabulky i řadu dobových i nových vyobrazení.

Produkt je výrobek značky Národní Muzeum ,distribuovaný s EAN kódem 9788070366677.

Procházet zboží z kategorie Média Národní Muzeum, Knihy Národní Muzeum.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Matyáš Kalina z Jäthensteinu - Karel Sklenář a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Národní Muzeum a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Národní Muzeum najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Matyáš Kalina z Jäthensteinu - Karel Sklenář
Právě si prohlížíte...

536,- Kč