Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Květy trpělivosti - Radek Martinek

Květy trpělivosti - Radek Martinek

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Květy trpělivosti - Radek Martinek z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Květy trpělivosti - Radek Martinek .

Detailní informace

Středověká bohoslužebná roucha byla zdobena především figurální výšivkou, rostlinný ornament měl jen doplňkový charakter a objevoval se jen zřídka. V 16. století se však situace změnila a po roce 1600 dokonce obrátila. V souvislosti s cestami do zámoří se značně rozšířil sortiment zobrazovaných květin, které postupně nacházely cestu i do šlechitckých zahrad. Ve specializovaném církevním vyšívačství měly zobrazené květiny většinou i svůj symbolický výklad, některé z nich dokonce s velmi dlouhoou tradicí (růže, lilie, oliva aj.), ale i nové druhy... získávaly postupně podobné vyznění (např. jihoamerická mučenka). Publikace se pokouší postihnout specifické zobrazování květin v církevním prostředí v souvislosti se samotnou bohoslužbou a s důrazem na české země. Zaměřuje se na jejich symbolickou výpověď a pokouší se tento specifický žánr zasadit do širších kulturních souvislostí. Součástí je i bohatá fotografická dokumentace.

Produkt je výrobek značky Univerzita Palackého V Olomouci ,distribuovaný s EAN kódem 9788024460611.

Procházet zboží z kategorie Média Univerzita Palackého V Olomouci, Knihy Univerzita Palackého V Olomouci.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Květy trpělivosti - Radek Martinek a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Univerzita Palackého V Olomouci a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Univerzita Palackého V Olomouci najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Květy trpělivosti - Radek Martinek
Právě si prohlížíte...

303,- Kč