Různí interpreti – Jeremiáš: Láska, písňový cyklus - Blatný: Štědrý den, kantáta

Různí interpreti – Jeremiáš: Láska, písňový cyklus - Blatný: Štědrý den, kantáta
69 69 1053
69,- Kč

Původní cena: 69,- Kč


Hodnocení:


Různí interpreti – Jeremiáš: Láska, písňový cyklus - Blatný: Štědrý den, kantáta z kategorie média, záznam hudby a zvuku, se slevou kupte přes Chci.cz.

SupraphonlineZískejte tento produkt se slevou z obchodu Supraphonline a budete spokojení s dodaným Různí interpreti – Jeremiáš: Láska, písňový cyklus - Blatný: Štědrý den, kantáta .

Detailní informace

Z komentáře Jaroslava Smolky k původnímu LP albu 8112 0433 "O.Jeremiáš Láska, písňový cyklus, P.Blatný ŠTĚDRÝ DEN, kantáta" vydanému Pantonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu v Supraphonu poprvé digitálně: Písňový cyklus národního umělce OTAKARA JEREMIÁŠE (1892-1962) je vrcholným dílem důležité vývojové etapy tohoto českého skladatele. Na sklonku první světové války se inspiroval nadějemi a potom i radostí národa ze získané samostatnosti. V hudební řeči byla tato linie jeho tvorby provázena návratem k některým charakteristickým stránkám projevu... Bedřicha Smetany. Projevilo se to v orchestrálním melodramu Romance o Karlu IV. a pochodu Jen dál! na básně Jana Nerudy. Do písňového cyklu LÁSKA promítl i intimně lyrické prožitky, celková koncepce díla však klade důraz na lásku k vlasti, prostředkovanou opět verši Jana Nerudy. Pět písní cyklu vyjadřuje v titulech pět nejdražších objektů lásky. První Matce na báseň Obláček Petra Křičky charakterizuje klidná melodika zpěvu a křehký doprovod.…

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Různí interpreti – Jeremiáš: Láska, písňový cyklus - Blatný: Štědrý den, kantáta a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, záznam hudby a zvuku sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Různí interpreti – Jeremiáš: Láska, písňový cyklus - Blatný: Štědrý den, kantáta
Právě si prohlížíte...

69,- Kč