Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Žádný podobný produkt nenalezen, zkuste vyhledávač a jiná slova!

Ručně tkaný kusový koberec Taste of obsession 120 MINT-120x170

Ručně tkaný kusový koberec Taste of obsession 120 MINT-120x170
Ručně tkaný kusový koberec Taste of obsession 120 MINT-120x170
Ručně tkaný kusový koberec Taste of obsession 120 MINT-120x170
Ručně tkaný kusový koberec Taste of obsession 120 MINT-120x170

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Ručně tkaný kusový koberec Taste of obsession 120 MINT-120x170 z kategorie nábytek, nábytek pro děti a kojence, se slevou kupte přes Chci.cz.

Získejte tento produkt se slevou z obchodu Nábytek Helcel a budete spokojení s dodaným Ručně tkaný kusový koberec Taste of obsession 120 MINT-120x170 .

Detailní informace

Vintage koberec se vzorem stejně svěžím jako je máta. Taste of obsession 120 v barvě máty vás nadchne svým moderním vzhledem. Je vyroben ze 100% viskózy. Koberec je velmi houževnatý, odolá i vyšší zátěži, skvěle se hodí do frekventovanějších prostorů v domácnosti. 
1. Výroba a barvení vlny
Pro výrobu koberců se používá zejména vlna sestříhaná okolo uší a krku ovce, která je ještě jemnější, než vlna z jiných částí těla zvířete.
Pro barvení vlny je použito pouze extraktů z přírodních látek, které jsou stálé a vydrží nejdéle. Vlna s...e do barviva rozehřátého na 110°C namáčí celkem 3x, aby barevná stálost byla po desítky let stoprocentní.
2. Tkaní koberce
Všechny koberce jsou ručně vázané (hand-knotted). Tato technika je ze všech kobercových technik nejpracnější, nejprestižnější a nejlépe vypadající. Tkadlec má před sebou pouze osnovu nití, na kterou uváže uzlíček, a nit usekne. Takto tká uzlíček po uzlíčku a mravenčí práci opakuje téměř do nekonečna.
Koberce mají velmi vysokou hustotu uzlíků na metr čtvereční. Proto vytvořit jeden koberec může trvat měsíce až roky. Protože koberce obsahují velice složité vzory, každý tkadlec je schopen naučit se za celý život vytvořit pouze jeden nebo jenom jednu malou část koberce. Při výrobě koberců se používá pouze kvalifikovaná pracovní síla zkušených tkalcovských mistrů a v žádném případě není využíváno dětské práce.
3. Zastřihávání vláken
Tkaním koberce práce však nekončí. Poté, co je koberec utkán, přichází celá série úprav a kontrolních opatření. První z nich je ruční zastřihávání vlasu klasickými nůžkami, aby byl vlas koberce vyrovnaný. Jedná se o velmi precizní práci. Jedno špatné stříhnutí a koberec může být nenapravitelně poškozen.
4. Oprava uzlíků
Pokud se zjistí, že se osnova nebo vzor koberce mírně rozchází, pracovníci vezmou speciální nástroj, připomínající dláto a s jeho pomocí uzlíčky vyrovnají jeden po druhém. První opravář tluče malým kladívkem do nástroje a uzlíky posouvá, druhý mu dvěma kovovými tyčkami koberec drží, aby se neposouvala místa, která jsou v pořádku.
5. Dobarvování
Pro dobarvení a zvýraznění potřebných míst se používají voskové barvy. Jedná se o velmi kreativní práci, kde dochází k používání méně výrazných barev pro utlumení kontrastu a naopak ostrých barev pro zvýšení pestrosti. Barva se následně do koberce zažehluje speciálním tepelným přístrojem, který se postará o to, že časem nevymizí.
6. Obšívání a vázání třásní
I obšívání koberce probíhá pouze ručně. Třásně jsou vázány ve většině případů pouze z kratších stran. Používá se speciální velká jehla, kterou je koberec postupně prošíván. Třásně jsou po přidání ještě manuálně nůžkami zastřiženy pro stejnou délku a lepší estetický dojem.
7. Generální kontrola
Koberec ještě jednou prochází důkladnou kontrolou. Tato kontrola je mnohem podrobnější, než všechny předchozí. Odstraňují se zde poslední malé defekty, které jsou na koberci k nalezení. Může docházet k drobným úpravám týkajících se zastřihávání vlasu, nebo k poslednímu nepatrnému vyrovnávání motivu.
8. Mytí koberce
Koberec se ponoří do nádoby s vodou, kde se nechá 3-5 dní. Poté se vytáhne a nástrojem připomínajícím rýč ze dřeva, se z

Produkt je výrobek značky Mkb.

Procházet zboží z kategorie Nábytek Mkb, Nábytek pro děti a kojence Mkb.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Ručně tkaný kusový koberec Taste of obsession 120 MINT-120x170 a další podobné zlevněné zboží z kategorie nábytek sleva, nábytek pro děti a kojence sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Mkb a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Mkb najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Ručně tkaný kusový koberec Taste of obsession 120 MINT-120x170
Právě si prohlížíte...

15299,- Kč