Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Šalvěj luční 'Eveline' - Salvia pratensis 'Eveline', Květník o průměru 11 cm

Šalvěj luční 'Eveline' - Salvia pratensis 'Eveline', Květník o průměru 11 cm

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Šalvěj luční 'Eveline' - Salvia pratensis 'Eveline', Květník o průměru 11 cm z kategorie dům a zahrada, rostliny, se slevou kupte přes Chci.cz.

Získejte tento produkt se slevou z obchodu Zahradnictví Flos a budete spokojení s dodaným Šalvěj luční 'Eveline' - Salvia pratensis 'Eveline', Květník o průměru 11 cm .

Detailní informace

květník, průměr v cm: 11 cm Jemná textura kultivaru 'Eveline' jej odlišuje od ostatních zahradních rostlin díky méně rafinovaným květům a listům. Do zahrady vnese jemnost, vůni a přiláká život, takže budete mít o nádherné přírodní divadlo postaráno.
Salvia pratensis je latinský název označující šalvěj luční, trvanlivou, léčivou bylinku z čeledi Lamiaceae - hluchavkovité. Botanický druh je rozšířený zejména na místech jeho původu v Evropě, západní Asii a severní Africe. V našich podmínkách můžete šalvěj potkat na toulkách především po louká...ch, stráních i okrajích cest.
Šalvěj luční 'Eveline' je nádherný, středně vysoký a dobře rozvětvený kultivar, který roste do výšky 60 cm. Vyznačuje se jemnými květy neobvyklého fialovo-růžového odstínu během několika týdnů od konce jara v květnu do začátku léta v červnu. Jeho atraktivní, voňavé, úzké listy zůstávají po celou sezónu šedo-zelené.
Šalvěj luční 'Eveline' v zahraděOkouzlující ve skalkách, vynikne na okrajích smíšených trvalkových záhonů.Je to dobrá volba k přilákání motýlů a kolibříků na váš dvůr.V nádobách upoutá pozornost na terasách a balkonech.Vynikne v přírodně stylizovaných zahradách.Květy jsou vynikající k řezu.Nádherně vynikne v kombinaci s levandulí a růžemi.Návod na pěstováníŠalvěj luční 'Eveline' je velmi cenná rostlina, která nevyžaduje každodenní péči. Je velmi přizpůsobivá na suchá i vlhká místa a v typických zahradních podmínkách by měla růst dobře. Velmi snadno se pěstuje v průměrné, suché až středně vlhké, dobře propustné půdě na plném slunci. Vzhledem k tomu, že je to středomořská rostlina, upřednostňuje štěrkovité až písčité půdy s dobrým odtokem. Pro krásný a zdravý růst doporučujeme půdu obohatit o draslík a fosfor. Hnojení není vhodné, raději použijte kompost. V zimním období ji ochráníte před mrazy tak, že ji přikryjete chvojím.

Produkt je výrobek značky Flos ,distribuovaný s EAN kódem 8591308393175.

Procházet zboží z kategorie Dům a zahrada Flos, Rostliny Flos.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Šalvěj luční 'Eveline' - Salvia pratensis 'Eveline', Květník o průměru 11 cm a další podobné zlevněné zboží z kategorie dům a zahrada sleva, rostliny sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Flos a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Flos najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Šalvěj luční 'Eveline' - Salvia pratensis 'Eveline', Květník o průměru 11 cm
Právě si prohlížíte...

279,- Kč