Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Reveň rebarbora 'Victoria' - Rheum rhabarbarum 'Victoria', Květník o průměru 11 cm sazenice

Reveň rebarbora 'Victoria' - Rheum rhabarbarum 'Victoria', Květník o průměru 11 cm sazenice

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Reveň rebarbora 'Victoria' - Rheum rhabarbarum 'Victoria', Květník o průměru 11 cm sazenice z kategorie dům a zahrada, rostliny, se slevou kupte přes Chci.cz.

Získejte tento produkt se slevou z obchodu Zahradnictví Flos a budete spokojení s dodaným Reveň rebarbora 'Victoria' - Rheum rhabarbarum 'Victoria', Květník o průměru 11 cm sazenice .

Detailní informace

květník, průměr v cm: 11 cm Reveň vlnitá je vytrvalá rostlina, kterou řadíme do čeledi Polygonaceae - stavikrvovité. Původně pochází ze střední Asie, a to z Mongolska a Číny. Pěstuje se u nás jako zelenina. Reveň vlnitá 'Victoria' vytváří na jaře růžici dlanitě velkých listů zelené barvy s červenými stonky. Na konzumaci jsou vhodné jen červené stonky. Doroste až do výšky 150 cm a kvete bílými drobnými květy v hustých soukvětích během června až července.
Využijte reveně vlnité:
Obsahuje kyselinu šťavelovou.Je zdrojem vápníku, železa, h...ořčíku, draslíku a skupiny vitamínů B.Uplatní se v kuchyni, listy se nekonzumují, jen červené stonky, které se sbírají jen do července.Používá se do polévek, ale i do koláčů.Dělají se z ní kompoty i marmelády.Listy se používají zvenku spolu s olivovým olejem jako obklad na rozpouštění ledvinových kamenů.V léčitelství se používá i kořen, který se na podzim umyje a usuší.Reveň by neměly konzumovat lidé s ledvinovými kameny.Návod na pěstování:
Reveň vlnitá potřebuje pro svůj růst sluneční nebo polostinné stanoviště. Přičemž na slunci má chutnější stonky. Má v oblibě mírně vlhké stanoviště s humózní půdou, a dostatkem živin. Před vysazením přidejte do jámy kompost. I během vegetace vyžaduje přidávání kompostu nebo mulče, přičemž potřebuje dostatek závlahy. Stopky listů se sbírají až v druhém roce. Jednoletou rostlinu nechte zesílit. Květní stonky odlamujte, abyste podpořili růst listů a aby se rostlina zbytečně nevysiľovala. Stonky se sbírají na jaře až do července, (později mají stonky zvýšené množství kyseliny šťavelové) aby rostlina měla dost síly na přezimování. Na jednom místě bude růst několik let. Kořeny přezimují a na jaře znovu vypučí nové listy.

Produkt je výrobek značky Flos ,distribuovaný s EAN kódem 8591308172367.

Procházet zboží z kategorie Dům a zahrada Flos, Rostliny Flos.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Reveň rebarbora 'Victoria' - Rheum rhabarbarum 'Victoria', Květník o průměru 11 cm sazenice a další podobné zlevněné zboží z kategorie dům a zahrada sleva, rostliny sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Flos a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Flos najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Reveň rebarbora 'Victoria' - Rheum rhabarbarum 'Victoria', Květník o průměru 11 cm sazenice
Právě si prohlížíte...

199,- Kč