Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Ostřice nízká - Carex humilis (F), Květník o průměru 11 cm

Ostřice nízká - Carex humilis (F), Květník o průměru 11 cm

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Ostřice nízká - Carex humilis (F), Květník o průměru 11 cm z kategorie dům a zahrada, rostliny, se slevou kupte přes Chci.cz.

Získejte tento produkt se slevou z obchodu Zahradnictví Flos a budete spokojení s dodaným Ostřice nízká - Carex humilis (F), Květník o průměru 11 cm .

Detailní informace

květník, průměr v cm: 11 cm Ostřice nízká
Carex humilis (F)
Ostřice nízká patří mezi vděčné okrasné trávy, které řadíme do čeledi Cyperaceae - šáchorovité. Rozšířená je téměř po celé Evropě, areál jejího výskytu však sahá dále na východ a ostřici nízkou najdeme i ve více regionech Asie. V přirozeném prostředí roste na travnatých svazích, ale i na kamenitých stráních.
Rostlina patří do velké rodiny atraktivních okrasných ostřic, takže do zahrady vnese jednoduchou eleganci a půvab. Vytváří kompaktní, nízké, poléhavé trsy, které dor...ůstají pouze do výšky 20 cm. Za svůj sympatický vzhled, vděčí zejména úzkým, delším, mírně převislým zeleným listům. Svěží barva listů se nemění v průběhu celé sezóny. Hnědá květenství květů nejsou až tak výrazná, ale během kvetení v květnu a červnu jsou vítaným zpestřením rostliny.
Ostřice nízká v zahradě
·         Vhodná i pro stinné partie zahrady.
·         Změní nudné kompozice k nepoznání, zjemní strohý vzhled skalek.
·         Přitažlivá ve skupinové výsadbě na okraji záhonů, oddělí okrasnou zahradu od užitkové.
·         Vytvoří elegantní obrubu zahradních chodníků.
·         V nádobách je nevšední dekorací balkónů a teras.
·         Upoutá v podrostu okrasných dřevin.
·         Uplatní se na břehu zahradních jezírek.
·         Vynikne ve společnosti rododendronů i azalek, pěkně vypadá s půdopokryvnými trvalkami, rozchodníky a nízkými kapradinami.
·         Ideální pro městské výsadby i pro venkovské a přírodní zahrady.
Návod na pěstování
Ostřice nízká preferuje polostín, ale dokáže se vypořádat i s úplným stínem. Vyhovují jí dobře propustné, vlhké, písčitohlinité půdy, nic však nebude mít ani proti méně výživné písčitoštěrkové zemině. Nenechte se však splést. I když miluje vlhké půdy, nesnáší dlouhodobě přemokřené zeminy. Problém se špatně odvodněnou zeminou vyřešíte kvalitní drenážní vrstvou, která odvede od kořenů nadbytečnou vodu.
Při vysychavých zeminách se osvědčila nastýlka z drcené kůry, která udrží v půdě vlhkost a zabrání růstu plevele. Kultivar nevyžaduje přihnojování, ale na jaře můžete k trsům přidat prosátý kompost nebo kvalitní vícesložkové hnojivo. Ostřice nevyžaduje stříhání. Řez ji pouze zbytečně oslabí a trvalo by nějaký čas, než by se znovu dostala do formy. Namísto řezu na jaře odstraňte z trsů všechny suché a poškozené listy. Starší rozrostlé trsy po 4 - 5 letech zmlaďte a rozdělte. Rostlina přežije zimu bez újmy, mrazům odolává až do -39 °C.

Produkt je výrobek značky Flos ,distribuovaný s EAN kódem 8591308439545.

Procházet zboží z kategorie Dům a zahrada Flos, Rostliny Flos.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Ostřice nízká - Carex humilis (F), Květník o průměru 11 cm a další podobné zlevněné zboží z kategorie dům a zahrada sleva, rostliny sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Flos a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Flos najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Ostřice nízká - Carex humilis (F), Květník o průměru 11 cm
Právě si prohlížíte...

109,- Kč