Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Netřesk 'Othello' - Sempervivum 'Othello', Květník o průměru 9 cm

Netřesk 'Othello' - Sempervivum 'Othello', Květník o průměru 9 cm
Netřesk 'Othello' - Sempervivum 'Othello', Květník o průměru 9 cm
Netřesk 'Othello' - Sempervivum 'Othello', Květník o průměru 9 cm
Netřesk 'Othello' - Sempervivum 'Othello', Květník o průměru 9 cm

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Netřesk 'Othello' - Sempervivum 'Othello', Květník o průměru 9 cm z kategorie dům a zahrada, rostliny, se slevou kupte přes Chci.cz.

Získejte tento produkt se slevou z obchodu Zahradnictví Flos a budete spokojení s dodaným Netřesk 'Othello' - Sempervivum 'Othello', Květník o průměru 9 cm .

Detailní informace

květník, průměr v cm: 9 cm Netřesky jsou tak vděčnými rostlinami, že je nerozhází ani vaše zanedbávání péče. Jsou ideální trvalkou pro líné zahradníky se slunnou a suchou zahradou. Tento je jedním z největších dostupných kultivarů. Ochmýřená růžice může dosáhnout velikosti malého talíře. Listy jsou tmavě červené, zvláště v chladnějších měsících. Na jaře a v létě zelenají, ale vždy mají tmavě červený nádech. Nechte mu tedy dostatek prostoru. Dokáže vytvořit fantastický kontrast s menšími netřesky.
Netřesk s dramatickým jménem vyšlechtil C.V.... Sponnier v roce 1959, vznikl křížením S.marmoreum a S.tectorum.  Je držitelem prestižního ocenění Garden Merit od RHS.
Netřesky jsou původem z jižní Evropy a západní Asie. Je to sukulent tvořící stálozelený koberec z dužnatých růžic. Krása netřesků spočívá především v jejich nekonečných variacích. Mateřská růžice se šíří do všech směrů vodorovnými stonky a tvoří další malé růžice. Každá další malá růžice si vyvine své vlastní kořeny a stane se nezávislá na mateřské rostlině. Řadíme je do čeledi Crassulaceae – tlusticovité.
Netřesk v zahradě: • Je jako stvořený pro extenzivní střešní zahrady. • Vysazený ve starém kamenném žlabu nebo jiné nádobě vytváří v zahradě nevšední dekorativní prvek. • Miluje suché a slunné skalky a kamenné stěny. • Je vhodný na hřbitov, protože se o něj nemusíte starat. • Díky své nenáročnosti se dá snadno pěstovat v různých nádobách a miskách. • Je vhodný pro zelené střechy.
Návod na pěstování: Netřesk nevyžaduje absolutně žádnou údržbu, ale nesnáší zimní vlhkost, což ovlivňuje jeho odolnost. Vyhovuje mu slunné místo a suchá, na humus chudá půda, kde nemusí soupeřit s jinými rostlinami a netrpí přílišnou vlhkostí. Vystačí si s dostatkem srážkové vody, stačí ho občas mírně zalít na místech chráněných před deštěm, aby mohl dobře růst a kvést. Vyžaduje ale dostatečně propustný substrát. Ideální je kompost smíchaný s pískem v poměru 3:1.

Produkt je výrobek značky Flos ,distribuovaný s EAN kódem 8591308401665.

Procházet zboží z kategorie Dům a zahrada Flos, Rostliny Flos.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Netřesk 'Othello' - Sempervivum 'Othello', Květník o průměru 9 cm a další podobné zlevněné zboží z kategorie dům a zahrada sleva, rostliny sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Flos a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Flos najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Netřesk 'Othello' - Sempervivum 'Othello', Květník o průměru 9 cm
Právě si prohlížíte...

79,- Kč