Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Líska obecná 'Hallská obrovská' - Corylus avellana 'Hallská obrovská', Prostokořenná rostlina keř

Líska obecná 'Hallská obrovská' - Corylus avellana 'Hallská obrovská', Prostokořenná rostlina keř

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Líska obecná 'Hallská obrovská' - Corylus avellana 'Hallská obrovská', Prostokořenná rostlina keř z kategorie dům a zahrada, rostliny, se slevou kupte přes Chci.cz.

Získejte tento produkt se slevou z obchodu Zahradnictví Flos a budete spokojení s dodaným Líska obecná 'Hallská obrovská' - Corylus avellana 'Hallská obrovská', Prostokořenná rostlina keř .

Detailní informace

Vysaďte si tento opadavý, bohatě rozvětvený keř a pěstujte jedlé oříšky přímo v zahradě. Líska obecná 'Hallská obrovská' se vyznačuje bohatou úrodou velkých, chutných a zdravých lískových oříšků.
Corylus avellana 'Hallská obrovská' je listnatý opadavý keř, u nás známý pod jménem Líska obecná 'Hallská obrovská'. Patří do čeledi Betulaceae - Břízovité. Stará německá odrůda Líska obecná 'Hallská obrovská' se doporučuje na pěstování ve všech oblastech, kde se pěstují lísky. Má poměrně mohutný vzrůst, dorůstá do výšky 4 m a šířky 2-3 m. Kvete n...enápadnými bílými květy od března do května.
Plody jsou lískové oříšky, po dozrání mají hnědou barvu. Dozrávají v druhé polovině září. Úrody jsou vysoké a stabilní. Opadavé listy jsou široce vejčité až kulaté, středně zelené, na okrajích jsou jemně vroubkované. Předností odrůdy je spolehlivá rodivost, pěkné a kvalitní plody. Snad jedinou nevýhodou kultivaru je cizosprašnost, proto je potřeba ji ve výsadbě kombinovat s jinými odrůdami. Keř je mimořádně vhodný pro drobné pěstitele.
Líska obecná 'Hallská obrovská' v zahradě
Je to hustý keř, používaný jako clona.
Uplatní se v zahradnictví a ve veřejných výsadbách.
Pokud se pěstuje jako živý plot, je potřeba ho dobře udržovat, protože může narůst do značné velikosti.
V zahradě plní i okrasnou funkci.
Návod na pěstování
Líska obecná 'Hallská obrovská' se nejlépe pěstuje na propustných, lehčích až středně těžkých, vlhčích, spíše vápenatých půdách zásobených humusem a živinami na slunném až polostinném stanovišti. Není náročná na typ půdy.
Vzhledem k pozdějšímu zrání jsou vhodnější chráněná stanoviště s delším vegetačním obdobím. Je odolná proti zimním mrazům i nízkým teplotám v období kvetení. Netrpí nemocemi. Lze ji zkrátit téměř kdykoliv. Dokonce toleruje i zpětný řez. Keř je plně mrazuvzdorný do -34 °C, některé zdroje uvádějí až -40 °C.

Produkt je výrobek značky Flos.

Procházet zboží z kategorie Dům a zahrada Flos, Rostliny Flos.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Líska obecná 'Hallská obrovská' - Corylus avellana 'Hallská obrovská', Prostokořenná rostlina keř a další podobné zlevněné zboží z kategorie dům a zahrada sleva, rostliny sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Flos a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Flos najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Líska obecná 'Hallská obrovská' - Corylus avellana 'Hallská obrovská', Prostokořenná rostlina keř
Právě si prohlížíte...

199,- Kč