Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Jedle kavkazská - Abies nordmanniana, Kontejner o objemu 230 litrů velikost 150-175 cm

Jedle kavkazská - Abies nordmanniana, Kontejner o objemu 230 litrů velikost 150-175 cm

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Jedle kavkazská - Abies nordmanniana, Kontejner o objemu 230 litrů velikost 150-175 cm z kategorie dům a zahrada, rostliny, se slevou kupte přes Chci.cz.

Získejte tento produkt se slevou z obchodu Zahradnictví Flos a budete spokojení s dodaným Jedle kavkazská - Abies nordmanniana, Kontejner o objemu 230 litrů velikost 150-175 cm .

Detailní informace

kontejner, objem v litrech: 230 l velikost rostliny: velikost 150-175 cm Jehličnatý strom z čeledi borovicovité - Pinaceae a rodu jedle - Abies, o kterém lze říci, že roste v Evropě a přilehlých oblastech jako je severní Afrika, Blízký východ a Kavkaz. Vyskytuje se převážně v izolovaných areálech. Roste v horách východního pobřeží Černého moře a na několika místech v malé Asii, kde tvoří rozlehlé lesy společně se smrkem východním a bukem.  První český výskyt je patrně výsadba na zámku Sychrov (nejspíš rok 1845). Ze zahradních solitér se po zjiš...tění jejích vhodných vlastností její použití značně rozšířilo i do oblasti lesnictví, kde je používána jako možná náhrada za naši choulostivější jedli bělokorou.
Tato jedle má vejčité, šupinami kryté pupeny, které neobsahují pryskyřici.  Jehlice jsou na spodku větviček hřebenitě uspořádané, na líci jsou temně zelené, na rubu má dva bílé proužky. Jehlice jsou na větvičkách husté přibližně 3cm dlouhé, 2,5mm široké, na konci zaokrouhlené, měkké. Červenavé samčí šištice produkují pyl v květnu. Zralé samičí šišky jsou válcovité, tmavohnědé, ronící pryskyřici cca 15cm dlouhé. Plodné šupiny jsou klínovité a celokrajné, podpůrné šupiny jsou za plodnými vidět, vyčnívají a jejich špičky jsou ohnuté dolů.  Šišky se rozpadají v listopadu.
Tento druh jedle se velmi snadno kříží s ostatními evropskými druhy jedlí, leč samotný čistý botanický druh je velmi málo variabilní. Dorůstá výšky 20m a šířky 5 metrů. Má štíhlou jehlancovitou korunu. Velmi dobře snáší znečištěné ovzduší, proto je vhodnou náhradou jedle bělokoré ve výsadbách i lesních porostech.
Využití:
Uplatňuje se jako solitéra, v skupinových výsadbách i jako lesní porost.
Návod na pěstování: Je plně mrazuvzdorná do – 26°C (zóna 5b), vyžaduje propustné, vlhčí, humózní půdy a slunečné až polostinné stanoviště.

Produkt je výrobek značky Flos ,distribuovaný s EAN kódem 8591308137243.

Procházet zboží z kategorie Dům a zahrada Flos, Rostliny Flos.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Jedle kavkazská - Abies nordmanniana, Kontejner o objemu 230 litrů velikost 150-175 cm a další podobné zlevněné zboží z kategorie dům a zahrada sleva, rostliny sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Flos a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Flos najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Jedle kavkazská - Abies nordmanniana, Kontejner o objemu 230 litrů velikost 150-175 cm
Právě si prohlížíte...

7590,- Kč