Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Jahodník stáleplodící 'Diamante' - Fragaria ananassa 'Diamante', Květník o průměru 9 cm

Jahodník stáleplodící 'Diamante' - Fragaria ananassa 'Diamante', Květník o průměru 9 cm
Jahodník stáleplodící 'Diamante' - Fragaria ananassa 'Diamante', Květník o průměru 9 cm
Jahodník stáleplodící 'Diamante' - Fragaria ananassa 'Diamante', Květník o průměru 9 cm
Jahodník stáleplodící 'Diamante' - Fragaria ananassa 'Diamante', Květník o průměru 9 cm

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Jahodník stáleplodící 'Diamante' - Fragaria ananassa 'Diamante', Květník o průměru 9 cm z kategorie dům a zahrada, rostliny, se slevou kupte přes Chci.cz.

Získejte tento produkt se slevou z obchodu Zahradnictví Flos a budete spokojení s dodaným Jahodník stáleplodící 'Diamante' - Fragaria ananassa 'Diamante', Květník o průměru 9 cm .

Detailní informace

květník, průměr v cm: 9 cm Fragaria ananassa 'Diamante'
Fragaria ananassa 'Diamante' se česky nazývá jahodník stáleplodící 'Diamante' a zařazujeme ji do čeledi růžovité (lat. Rosaceae). Jde o stáleplodící odrůdu amerického původu. Kultivar 'Diamante' je opadavá trvalka rozmnožovaná pomocí šlahounů. S jejich pomocí se rozrůstá a pokrývá přilehlé plochy. Rostlinka má trojčetné, zelené listy, na hranách jsou jemně pilovité. Kvete jednoduchými květy bílé barvy, květy jsou pětičetné, uprostřed s jasně žlutým středem. Její odnožovací schopnost j...e nízká.Trsy jsou kulaté až kulovité, středně vysoké (přibližně 0,2 až 0,3 m), středně husté. První květy rozkvétají velmi brzy, první plody postupně dozrávají už koncem května až v první polovině června. Po letní přestávce se vysoká plodivost opakuje. Další plody dozrávají od konce srpna, sbíráme je až do prvních mrazů. Velké, výrazně pevné plody jsou klínovitého až kuželovitého tvaru, jsou atraktivní, mají zářivě červenou barvu. Pevná dužina má jasně červenou barvu s výraznou bílou kresbou uprostřed. Chuť plodů je dobrá, harmonická, jemně aromatická.Jahodník stáleplodící 'Diamante' v zahradě
·         Používá se k podsadbě pod stromy a keře.
·         Vhodný i do velkých květináčů nebo truhlíků na terase - měly by být s průměrem alespoň 35 cm.
·         Rostliny v květináči vyžadují velmi kvalitní, výživnou zeminu, abychom je nemuseli průběžně přihnojovat umělými hnojivy.
·         Doporučujeme použít samozavlažovací květináče.
·         Jahodník zaplní prázdná místa v záhonech.
Návod na pěstování
Jahodník stáleplodící 'Diamante' má v oblibě slunná až polostinná stanoviště. Nejlepší je pro něj hlinitopísčitá půda s lehce kyselou reakcí (pH 5,5-6,5). Půdu před výsadbou v předstihu zryjeme tak, aby stačila ulehnout ještě před výsadbou, a přidáme komplexní výživu. Jahodníky na jednom místě pěstujeme maximálně 3 roky, déle na stejném místě bychom je pěstovat neměli.
Doporučuje se, aby byly dříve na místě výsadby plodiny, jako je cibule, česnek, brambory. K vyhnojení půdy použijte kompost nebo kravský hnůj. Udělejte to už na podzim, aby se hnůj stihl dostatečně rozložit. V opačném případě by popálil jemné kořínky jahodníků. Je známo, že jahodník nesnáší vápník ani draselná hnojiva (s chlórem). Místo výsadby musíme udržovat bez plevele, proto můžeme jahody vysazovat do černé fólie, která udržuje teplo a vláhu a okolí bez plevele.
Vždy po 3 letech nejstarší záhon zrušte a jahodníky na něj nevysazujte dříve než po dalších 3 letech, kdy na něm zatím budete pěstovat něco jiného. Jahodník může trpět několika chorobami. Ty však nebudou pro sazenice fatální, pokud dodržíte vzdálenost mezi řádky min. 50 cm a zachováte výše uvedený způsob nahrazování starých sazenic. Určitě také zlikvidujte napadené rostliny nebo jejich části.

Produkt je výrobek značky Flos ,distribuovaný s EAN kódem 8591308208127.

Procházet zboží z kategorie Dům a zahrada Flos, Rostliny Flos.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Jahodník stáleplodící 'Diamante' - Fragaria ananassa 'Diamante', Květník o průměru 9 cm a další podobné zlevněné zboží z kategorie dům a zahrada sleva, rostliny sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Flos a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Flos najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Jahodník stáleplodící 'Diamante' - Fragaria ananassa 'Diamante', Květník o průměru 9 cm
Právě si prohlížíte...

49,- Kč