Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Borovice lesní - Pinus sylvestris, Kontejner o objemu 30 litrů velikost 100-125 cm

Borovice lesní - Pinus sylvestris, Kontejner o objemu 30 litrů velikost 100-125 cm
Borovice lesní - Pinus sylvestris, Kontejner o objemu 30 litrů velikost 100-125 cm
Borovice lesní - Pinus sylvestris, Kontejner o objemu 30 litrů velikost 100-125 cm
Borovice lesní - Pinus sylvestris, Kontejner o objemu 30 litrů velikost 100-125 cm

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Borovice lesní - Pinus sylvestris, Kontejner o objemu 30 litrů velikost 100-125 cm z kategorie dům a zahrada, rostliny, se slevou kupte přes Chci.cz.

Získejte tento produkt se slevou z obchodu Zahradnictví Flos a budete spokojení s dodaným Borovice lesní - Pinus sylvestris, Kontejner o objemu 30 litrů velikost 100-125 cm .

Detailní informace

kontejner, objem v litrech: 30 l velikost rostliny: velikost 100-125 cm syn. sosna Zástupce čeledi borovicovité a rodu borovice, jenž dorůstá 20 metrů výšky a 10 metrů šířky. Tato borovice má obrovský areál výskytu a tudíž je i velmi vnitrodruhově rozmanitá. Její domovinou je území od Skotska až k řece Amuru a pobřeží Ochotského moře. V Norsku zasahuje až 300 km za polární kruh, na jihu zasahuje na Pyrenejský, Apeninský a Balkánský poloostrov. Z Malé Asie pokračuje podél Černého moře souvisle až do severního Altaje, severního Mongolska a k doln...ímu toku řeky Burej. Co se týká nadmořské výšky, vystupuje do 2 100 m nad m. v Alpách a až 2700 m nad m. na Kavkaze. Areál výskytu tohoto stromu zabírá 1/3 severní polokoule. U nás původní populace borovice rostla na extrémních stanovištích, zvaných reliktní bory. Jsou to povětšinou písčité přesypy či pískovcová skalní města. Uměle je vysazena na ploše 3 x větší než je její původní areál výskytu. Borovice lesní je netolerantní k zastínění, potřebuje hodně světla. Snáší písčité až kamenité, suché, chudé půdy, ale vyskytuje se i na rašelinných, bažinatých půdách. Tato dřevina má velmi hluboký kořenový systém, díky němuž dokáže odolávat požárům a obnovit se z něj na spáleništi. Průměrná délka života je 300let. Roste jako strom nebo na extrémních stanovištích v keřové formě. Má oranžovou až okrovou borku, která je lesklá a odlupuje se v šupinách. Staré kmeny jsou brázdité a šedohnědé. Koruny stromů se liší dle areálu růstu – severní varianty mají jemnější větvoví se štíhlou korunou. Čím více na jih se vyskytuje, tím mají stromy silnější větve a deštníkovitou korunou. Mladé větvičky jsou zelené a lysé. Jehlice jsou 4 až 7 cm dlouhé, vyrůstají ve svazečku po dvou. Jsou tuhé, namodrale zelené a špičaté. Výměna jehlic je po třech letech. Samčí šištice jsou vejčité, 4-8 mm velké, žluté, vzácně červenavé. Samičí šištice rostou na koncích loňských výhonů v horní části koruny. Jsou šedohnědé, asymetrické, 2,5 -7 cm dlouhé a 2-3,5 cm široké. Největší otevírání šišek a vypadávání okřídlených semen je na jaře 3 roku. Vzhledem k obrovské variabilitě druhu bylo popsáno 140 poddruhů, variet a forem. Borovice lesní je jednou z hlavních lesních hospodářských dřevin. Její dřevo se využívá na stavby vodních děl, důlní výdřevu, pražce, stěžně, stožáry atd. Z pryskyřice se vyrábí terpentýn a kalafuna. Destilací dřeva se získává dehet a černá lodní smola, loučový olej. Je velmi oblíbeným vánočním stromkem. Na extrémních stanovištích se používá jako rekultivační dřevina a protierozní zábrana. Tato borovice žije mykorhiticky ve vazbě s cca 120 druhy různých hub v symbióze přes své kořeny. V zahradnictví se využívá jako solitera a do skupinových výsadeb v parcích i zahradách.

Produkt je výrobek značky Flos ,distribuovaný s EAN kódem 8591308212018.

Procházet zboží z kategorie Dům a zahrada Flos, Rostliny Flos.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Borovice lesní - Pinus sylvestris, Kontejner o objemu 30 litrů velikost 100-125 cm a další podobné zlevněné zboží z kategorie dům a zahrada sleva, rostliny sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Flos a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Flos najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Borovice lesní - Pinus sylvestris, Kontejner o objemu 30 litrů velikost 100-125 cm
Právě si prohlížíte...

2690,- Kč