Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Borovice černá - Pinus nigra, Kontejner o objemu 30 litrů velikost 80-100 cm

Borovice černá - Pinus nigra, Kontejner o objemu 30 litrů velikost 80-100 cm

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Borovice černá - Pinus nigra, Kontejner o objemu 30 litrů velikost 80-100 cm z kategorie dům a zahrada, rostliny, se slevou kupte přes Chci.cz.

Získejte tento produkt se slevou z obchodu Zahradnictví Flos a budete spokojení s dodaným Borovice černá - Pinus nigra, Kontejner o objemu 30 litrů velikost 80-100 cm .

Detailní informace

kontejner, objem v litrech: 30 l velikost rostliny: velikost 80-100 cm Borovice černá je vzrůstný jehličnatý strom z čeledi borovicovité a rodu borovice. Domovinou této borovice je jižní Evropa, severní hranici areálu tvoří Rakousko a Jižní Karpaty. Západní hranicí je Španělsko a Francie, východní Malá Asie a Krym. Druh má několik poddruhů, nejčastěji pěstovaným je Pinus nigra ssp. nigra, kterému se říká borovice černá pravá. Dorůstá až 30 metrů výšky a 15 metrů šířky. V mládí je tvar stromu pyramidální s hustým, symetrickým větvením. Během let... se vrchol koruny zaobluje a větve se rozpínají do šíře. Borovice černá má typickou šedočernou borku, mladé větévky jsou oranžovohnědé a lysé. Jehlice jsou tmavozelené, tvrdé, pokřivené a vyrůstají ze svazečků po dvou. Pupeny na větévkách mají vejčitý tvar a jsou slabě pryskyřičnaté. Samčí šištice jsou žluté a válcovité. Samičí jsou karmínově červené až nafialovělé, dorůstají cca 8 cm a ve třech letech dozrávají. Zralé jsou světle hnědé a lesklé.
Nároky: Borovice černá je velmi plastický strom, co se týká nároků. Sice preferuje slunné vápenaté stráně a má vyšší nároky na teploty než borovice lesní, přesto je natolik přizpůsobivá, že se s ní setkáme v celé Evropě. Vyskytuje se v nadmořských výškách pod 2 000m n m. Dobře snáší sucho a chudé půdy.
Použití: Využívá se jako náhradní lesní dřevina na suchá, teplá, vápenatá stanoviště. Také se vysazuje jako rekultivační dřevina do průmyslem ohrožených a znečištěných oblastí. Dřevo se využívá ve stavebnictví či na výrobu celulózy a jako palivo. V zahradnictví se používá jako solitera do parků i zahrad.

Produkt je výrobek značky Flos ,distribuovaný s EAN kódem 8591308459925.

Procházet zboží z kategorie Dům a zahrada Flos, Rostliny Flos.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Borovice černá - Pinus nigra, Kontejner o objemu 30 litrů velikost 80-100 cm a další podobné zlevněné zboží z kategorie dům a zahrada sleva, rostliny sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Flos a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Flos najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Borovice černá - Pinus nigra, Kontejner o objemu 30 litrů velikost 80-100 cm
Právě si prohlížíte...

2980,- Kč