Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Latino Café Káva Nepál Varianta: zrnková 1kg

Latino Café Káva Nepál Varianta: zrnková 1kg
Latino Café Káva Nepál Varianta: zrnková 1kg
Latino Café Káva Nepál Varianta: zrnková 1kg
Latino Café Káva Nepál Varianta: zrnková 1kg

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Latino Café Káva Nepál Varianta: zrnková 1kg z kategorie nezařazené, se slevou kupte přes Chci.cz.

Získejte tento produkt se slevou z obchodu Čajová zahrada a budete spokojení s dodaným Latino Café Káva Nepál Varianta: zrnková 1kg .

Detailní informace

Nepál nemá v pěstování kávy ani zdaleka takovou tradici jako v pěstování čaje, ale přesto tamní arabika patří k nejlepším na světě. Vzhledem k produkci odpovídající zhruba 500 000 kilogramům zeleného zrna ročně se jedná o opravdu raritní kávu, kterou neseženete zdaleka všude. Jakmile ji jednou ochutnáte, dost možná ale už nebudete chtít jinou. Co je na ní tak speciálního?
Na kávě z Nepálu je speciální snad úplně všechno. Jednak je přirozeně organická a BIO, protože tamní zemědělci nepoužívají žádnou chemii. Kromě toho káva často roste na m...ístech, kde se taktéž pase dobytek zprostředkovávající dostatek hnojiva. Mnohé regiony rovněž k zalévání kávy využívají vodu z tajícího sněhu, což jinde na světě není příliš obvyklé. A když se tyto přírodní podmínky spojí s pečlivou prací tamních pěstitelů, výborná káva, která jen horko těžko hledá konkurenci, je na světě. Jelikož se káva v Nepálu začala pěstovat ze semen přivezených z Papui Nové Guinei, převládají dnes mezi farmáři odrůdy Caturra, Bourbon a Typica. Na jakou chuť se můžete těšit?
Káva z Nepálu je nesmírně rozmanitá jak po stránce chuti, tak vůně. Jelikož teplota nedosahuje zdaleka takových čísel jako v jiných zemích, dozrávají plody většinou o něco pomaleji, takže jednotlivé tóny mají dostatek času se řádně rozvinout. Naprostá většina káv nepálské produkce v sobě snoubí jak svěží náznaky citrusů, růží nebo třeba jasmínů, tak i plné a vyvážené tóny kakaa, koření i karamelu. Zkrátka a dobře si v šálku dobrého espressa každý najde to své a každému bude tato raritní arabika po chuti. Jak si kávu z Nepálu připravit?
Káva z Nepálu je poměrně univerzální a chutná skvěle při jakémkoliv způsobu přípravy. Suverénně nejlépe její aroma i chuť vyniknou při využití profesionálního kávovaru či obyčejné moka konvičky. Ať už se tedy chystáte nakoupit exkluzivní kávu pro vybíravé hosty ve vaší kavárně, nebo si chcete každé ráno dopřát silné espresso po italsku, s nepálskou arabikou neuděláte nikdy krok vedle. Můžeme doporučit i jiné metody využívající filtr, nicméně musíte počítat s tím, že v takovém případě více vyniknou svěží tóny jasmínu a citrusů a naopak dojde k potlačení vůně kakaa či karamelu. Záleží tedy jen a pouze na vás.
Doporučená příprava kávy
Na 1 šálek (200ml) použijte 1-2 lžičky mleté kávy (5-7g) zalijte vroucí vodou
Uchovávejte na suchém, tmavém a chladném místě bez přístupu vzduchu. Čajová zahrada je e-shop a kamenný obchod kde najdete výběrovou kávu arabica se zaručenou maximální čerstvostí. A to protože pražení kávy probíhá v Čechách. Velmi výrazná chuť i aroma kávy. Pražíme výhradně kávu odrůdy arabica z různých oblastí světa. Káva je balená ve speciálních originálních sáčcích s jednocestným ventilkem, který umožňuje únik CO2 (odchází z kávy po dobu několika dní po upražení) a zároveň zamezuje přístupu vzduchu. Nejlepší je středně upražená, kterou taky nabízíme. Platí pouze pro 100g, 200g a 500g. Mletá bolivijská káva je zpracována na kvalitním mlýnku s kameny. Standardní způsob mletí kávy je jemný na klasického turka. Pro hrubější mletí musíte napsat do poznámky v posledním kroku objednávky v košíku.

Produkt je výrobek značky Latino Café ,distribuovaný s EAN kódem 8595654429885.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Latino Café Káva Nepál Varianta: zrnková 1kg a další podobné zlevněné zboží z kategorie nezařazené sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Latino Café a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Latino Café najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Latino Café Káva Nepál Varianta: zrnková 1kg
Právě si prohlížíte...

999,- Kč