Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

JELÍNEK TRADING Silo S 1050

JELÍNEK TRADING Silo S 1050
JELÍNEK TRADING Silo S 1050
JELÍNEK TRADING Silo S 1050
JELÍNEK TRADING Silo S 1050

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


JELÍNEK TRADING Silo S 1050 z kategorie nezařazené, se slevou kupte přes Chci.cz.

Získejte tento produkt se slevou z obchodu Zahrada Ježek a budete spokojení s dodaným JELÍNEK TRADING Silo S 1050 .

Detailní informace

Základní parametry
Rozměry (výška; průměr půdorysu): 115; 110 cm
Obsah: 1050 l Tloušťka plastu: 4-6 mm Hmotnost: 22 kg Barva: černý
Silo nemá dno, protože potřebuje volný styk s půdou a přístup mikroorganismů, červů a žížal.
Balení a způsob doručení Produkt Vám doručíme standardní balíkovou přepravou. Na rozdíl od jiných levnějších variant je kompostér balen v silnostěnné krabici s uchy pro manipulaci, aby při přepravě nedošlo k jeho poškození.
Základní podmínky pro kompostování Vstupní materiál musí obsahovat orga...nické látky pro výživu mikroorganismů (půdních bakterií, červů, žížal atd.) a to v poměru C:N (uhlíku : dusíku) = 30:1. Vlhkost materiálu udržovat 50 – 60 %. Materiál je důležité promíchávat a tím zajistit dostatečný přístup kyslíku. Hrubší suroviny je před kompostováním vhodné podrtit na malé části. Pro urychlení procesu kompostování přidat v malém množství půdu či hotový kompost.
Můžete kompostovat:
Ovocné a zeleninové odpady Kávové a čajové zbytky Mléčné produkty Novinový papír, lepenka, papír. ručníky Třísky, piliny, hobliny, kůra Trus hospodářských zvířat Posekaná tráva, listí, drnové řezy, větvičky Popel ze dřeva Skořápky z ořechů
Co není vhodné kompostovat
Kosti, odřezky masa, tuky Chemicky ošetřené materiály Rostliny napadené chorobami Slupky z tropického ovoce, pecky Časopisy Oddenková plevel Plasty, kovy, sklo, kameny
Pozor! Do kompostéru nepatří žhavý popel a lehce hořlavé materiály Jak kompostovat? Doporučený poměr C:N (uhlíku : dusíku), který je uveden výše, lze regulovat vhodným poměrem organických látek uvedených v následující tabulce:
Surovina C:N (uhlík : dusík)
Posekaná tráva 20:1
Odpad z kuchyně 20:1
Hnůj skotu 20:1
Koňský hnůj 25:1
Listí 50:1
Jehličí 70:1
Sláma 100:1
Kůra 120:1
Dřevo 200:1
Piliny 500:1
 
Materiál, který je čerstvý, šťavnatý a zelený, obsahuje hodně dusíku. Materiál, který je starší, dřevnatý a hnědý, je naopak bohatý na uhlík. Obecným pravidlem kompostování je přidávat 2 – 3 díly hnědého materiálu na 1 díl zeleného materiálu. Základním kamenem při kompostování je pravidelné míchání kompostu z důvodu rovnoměrného přístupu kyslíku a to zhruba 1-4x do měsíce. V průběhu kompostování je nutné kontrolovat vlhkost kompostu (kompostovaný materiál by měl být vlhký jako „dobře vyždímaný ručník“) a jeho teplotu. Pro zajištění ideální teploty je možné využít půdní teploměr. Vysoký obsah dusíku zase signalizuje zápach po amoniaku (Do kompostu tedy přimíchejte dřevěné třísky, kůru nebo piliny) Pokud kompost zapáchá jako zkažené vejce, znamená to, že v něm převládá materiál s nadměrným obsahem uhlíku (V takovém případě přidáme posekanou trávu nebo listí).

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Barva: černá
  • Hmotnost: 22 kg
  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

JELÍNEK TRADING Silo S 1050 a další podobné zlevněné zboží z kategorie nezařazené sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

JELÍNEK TRADING Silo S 1050
Právě si prohlížíte...

1750,- Kč