Ocelový kompostér LIMES K 115

Ocelový kompostér LIMES K 115
Ocelový kompostér LIMES K 115
Ocelový kompostér LIMES K 115
Ocelový kompostér LIMES K 115
6 501 6 501 864
6 501,- Kč

Původní cena: 6 501,- Kč


Hodnocení:


Ocelový kompostér LIMES K 115 z kategorie dům a zahrada, trávníky a zahrady, zahradničení, kompostování, kompostéry, se slevou kupte přes Chci.cz.

Získejte tento produkt se slevou z obchodu Zahrada Ježek a budete spokojení s dodaným Ocelový kompostér LIMES K 115 .

Detailní informace

Vysoce odolný ocelový kompostér K115 (dříve označovaný jako Limes K 31) od tuzemského výrobce potěší všechny zahrádkáře, kteří ocení filozofii poctivého domácího kompostování. Velikou výhodou tohoto kompostéru je bezproblémová montáž, kterou zvládnete bez použití jakéhokoli nářadí. Nemusíte se ani bát záměny jednotlivých dílů, všechny rohy i příčky kompostéru jsou stejné a lze je volně použít v jakékoli kombinaci. V zimním období jsou plechové kompostéry mnohem méně náchylné na poškození než plastové kompostéry, které díky m...razu zkřehnou. Plechové kompostéry také nepotřebují UV ochranu - jsou tak mnohem odolnější vůči slunečnímu záření. Některé plastové kompostéry mají nedostatečnou UV ochranu a díky vlivu slunečního záření začnou v průběhu let křehnout a rozpadat se. Základní parametry
Rozměr (Š/D/V): 109 x 109 x 100 cm Objem: 1 145 l - lze zdvojnásobit pomocí rozšíření Hmotnost: 50 kg Rohové sloupky mají sílu 1,5 mm, příčky 1 mm Barva: stříbrná (zink) 
Kompostéry LIMES Objem kompostéru Objem
rozšiř. modulu
Orientační velikost zahrady
LIMES K 70 704 litrů 700 litrů cca 600—1200* m2
LIMES K 115 1 145 litrů 1 145 litrů cca 1 000—2 200* m2
 *při využívání kompostéru s rozšiřovacím modulem
Montáž kompostéru Před zahájením sestavování kompostéru si najděte dostatečně rovné místo, kde kompostér začnete stavět. TIP: pokud na zahradě nemáte takto velký kus rovného prostoru, vypodložte nohy kompostéru například betonovými dlaždicemi. Kompostér se staví na bází zasouvání jednotlivých příček do rohů kompostéru, které se uchytí do předem vylisovaných zámků. TIP: Při vybírání hotového kompostu můžete potřebné příčky kompostéru jednoduše vymontovat, vybrat kompost a následně příčku zpět usadit na své původní místo.
Pro vaši bezpečnost pouze doporučujeme použít při montáži pracovní rukavice! Na videu níže můžete vidět podrobnou montáž kompostéru.
Zásadní předností tohoto kompostéru je také možnost zvětšit jeho objem o rozšiřovací modul. Tento modul se jednoduše připojí ke stávajícímu kompostéru na stejné bázi zasunutí dodatečných příčníků.  Dobrá, o kompostéru a jeho sestavení toho víme víc než dost. Zajímalo by vás k čemu je samotné kompostování dobré, případně jak správně kompostovat? Jak správně kompostovat Proces kompostování funguje na bázi postupného tlení různorodé směsi biologických materiálů. Celý kompostér je možné rozdělit do několika úrovní, kde by to nejbližší k zemi mělo být tvoření hrubším a vzdušnějším materiálem. Nejčastěji se může jednat o nadrobno nasekané či nadrcené větve, hobliny či dřevnaté stonky květin. Následuje směsice nejrůznějšího materiálu. Základní pravidlo říká, že čím pestřejší je skladba této kompostované směsi, tím lépe se kompostu daří. Ideální je vyvážený poměr suchého a vlhkého, hrubého a porézního.
Pokud bychom měli být specifičtí — vstupní materiál musí obsahovat organické látky pro výživu mikroorganismů (půdních bakterií, červů, žížal atd.) a to v poměru C : N (uhlík : dusík) = 30:1. Pro lepší představu poměru těchto dvou látek uvádíme níže jednoduchý přehled běžných surovin, které jsou pro kompostování běžné.
Surovina C:N (uhlík : dusík)
Posekaná tráva 20:1
Odpad z kuchyně 20:1
Hnůj skotu 20:1
Koňský hnůj 25:1
Listí 50:1
Jehličí 70:1
Sláma 100:1
Kůra 120:1
Dřevo 200:1
Piliny 500:1
  Materiál je důležité promíchávat a tím zajistit dostatečný přístup kyslíku. Hrubší suroviny je před kompostováním vhodné podrtit na malé části. Pro urychlení procesu kompostování je vhodné přidat v malém množství půdy či hotového kompostu. Čerstvý kompost lze touto cestou získat za 2-6 měsíců, vyzrálý kompost pak za 6-12 měsíců. Můžete kompostovat
Ovocné a zeleninové odpady Kávové a čajové zbytky Mléčné produkty Novinový papír, lepenka, papír. ručníky Třísky, piliny, hobliny, kůra Trus hospodářských zvířat Posekaná tráva, listí, drnové řezy, větvičky Popel ze dřeva Skořápky z ořechů
Co není vhodné kompostovat
Kosti, odřezky masa, tuky Chemicky ošetřené materiály Rostliny napadené chorobami Slupky z tropického ovoce, pecky Časopisy Oddenková plevel Plasty, kovy, sklo, kameny
Pozor! Do kompostéru nepatří žhavý popel a lehce hořlavé materiály. Co je důležité při kompostování sledovat? Vzduch — mikroorganismy a houby v kompostu spotřebovávají veliké množství kyslíku. Pro jeho dostatečný přísun je třeba kompost v intervalu 4-8 týdnů přehazovat. Pro přehazování se pak ideálně hodí dva kompostéry, v nichž kompost přehazujete. Teplotu — vysoká teplota v počátku kompostování (až 50°C) značí správně založený kompost. Pokud kompost nedosahuje vyšších teplot, značí to problém — málo kompostovacího materiálu, špatné složení či jeho nedostatečná vlhkost. Pro zajištění ideální teploty je možné využít půdní

Produkt je výrobek značky Limes.

Procházet zboží z kategorie Dům a zahrada Limes, Trávníky a zahrady Limes, Zahradničení Limes, Kompostování Limes, Kompostéry Limes.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Barva: Stříbrná
  • Hmotnost: 50 kg
  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Ocelový kompostér LIMES K 115 a další podobné zlevněné zboží z kategorie dům a zahrada sleva, trávníky a zahrady sleva, zahradničení sleva, kompostování sleva, kompostéry sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Limes a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Limes najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Ocelový kompostér LIMES K 115
Právě si prohlížíte...

6501,- Kč