Ztracenci a nalezenci - Richard Erml

Ztracenci a nalezenci - Richard Erml
268 268 234
268,- Kč

Původní cena: 268,- Kč


Hodnocení:


Ztracenci a nalezenci - Richard Erml z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Ztracenci a nalezenci - Richard Erml .

Detailní informace

Kniha nabízí dvě novely, v nichž se autor pohybuje tam, kde je jako doma - mezi outsidery. Šestiprsťák se odehrává v nedaleké budoucnosti plné lidského osamění a siroby. Otce v něm hledá dospívající chlapec, který se tělesně i duševně projevuje jako dívka, a průvodcem se mu stane jen o málo starší bezdomovec. Otce nakonec vystopují, jenže jde o beznadějně zuboženého nešťastníka. Přesto není příběh bez naděje - příslibem je porozumění obou mladých lidí, které sblížilo putování zlověstnou periferií. V novele Než se vrátí ztracený syn hledá naopak... otec syna, vlastně jeho pravou tvář. Na rozdíl od biblické katarze naznačuje děj jinou pointu: mladý muž, který se vrací z ciziny, představuje hrozbu, že se za neúspěšný život hodlá otci pomstít. Vidina otcovraždy ovládne fantazii starého člověka. Finále zdá se překvapivě očistné: syn sice nadále prožívá svůj neúspěch, ale domů se vrací, aniž otce z něčeho obviňuje. Ten se však mezitím ocitá na hraně života. I tentokrát jde o příznačný ermlovský závěr otevřený všemu, co může nastat mezi postavami, které zralý prozaik vylíčil s pronikavým nadhledem i hlubokou empatií. -- Milan Uhde

Produkt je výrobek značky Druhé Město ,distribuovaný s EAN kódem 9788072278886.

Procházet zboží z kategorie Média Druhé Město, Knihy Druhé Město.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Ztracenci a nalezenci - Richard Erml a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Druhé Město a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Druhé Město najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Ztracenci a nalezenci - Richard Erml
Právě si prohlížíte...

268,- Kč