Zázračné křížení: Karel Teige a Vítězslav Nezval - Martin Charvát

Zázračné křížení: Karel Teige a Vítězslav Nezval - Martin Charvát
223 223 2021
223,- Kč

Původní cena: 223,- Kč


Hodnocení:


Zázračné křížení: Karel Teige a Vítězslav Nezval - Martin Charvát z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Zázračné křížení: Karel Teige a Vítězslav Nezval - Martin Charvát .

Detailní informace

Monografie se zabývá medialitou díla Karla Teigeho a Vítězslava Nezvala, dvou vůdčích postav českého poetismu, z pohledu filozofie médií.V duchu uvažování Marshalla McLuhana, o které se Martin Charvát opírá, nejsou pro něj média neutrální prostředník, nýbrž způsob vidění a pociťování, který determinuje lidskou zkušenost. Zkoumá, jakým způsobem dochází ve vybraných textech Teigeho i Nezvala k - jakkoliv implicitní - tematizaci vztahu světa, techniky, médií a společnosti, resp. lidského bytí ve světě. Vychází při tom z předpokladu, že u těchto dv...ou autorů lze rozklíčovat specifickou "mediální ontologii", která do značné míry určuje jejich nazírání na svět a tvoří tak fundamentální rovinu jejich myšlení. Kniha je určena akademickým odborníkům na filozofii médií, ale také dalším zájemcům o české moderní umění, osobnosti českého poetismu a avantgardního umění.

Produkt je výrobek značky Akademie Múzických Umění ,distribuovaný s EAN kódem 9788073315344.

Procházet zboží z kategorie Média Akademie Múzických Umění, Knihy Akademie Múzických Umění.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Zázračné křížení: Karel Teige a Vítězslav Nezval - Martin Charvát a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Akademie Múzických Umění a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Akademie Múzických Umění najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Zázračné křížení: Karel Teige a Vítězslav Nezval - Martin Charvát
Právě si prohlížíte...

223,- Kč