Zahrada zdraví - Petra Kubíčková

Zahrada zdraví - Petra Kubíčková
224 224 136
224,- Kč

Původní cena: 224,- Kč


Hodnocení:


Zahrada zdraví - Petra Kubíčková z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Zahrada zdraví - Petra Kubíčková .

Detailní informace

Katalog k výstavě "Zahrada zdraví. Botanické knihy šesti století ve sbírkách Vědecké knihovny v Olomouci" s bohatou přílohou, s barevnými a černobílými reprodukcemi knižních ilustrací. Jedním z oborů, jenž je zastoupen ve fondu Vědecké knihovny v Olomouci stovkami svazků, je botanika. Konkrétně jde o medicínské tisky s kapitolami o léčivých rostlinách, nesčetné herbáře neboli bylináře, seznamy a atlasy rostlin, rostlinopisy, odborné i populárně naučné botanické publikace, umělecké skici či učebnice. Za nejstarší a nejvzácnější herbář ve VKOL lz...e označit prvotisk Hortus sanitatis neboli Gart der Gesundheit (Zahrada zdraví), a sice první německé vydání z 28. března 1485 vytištěné v mohuč¬ské dílně Petra Schöffera. Součástí historického fondu je také první český tištěný herbář, Zelinář Jana Černého z roku 1517 nebo druhé české vydání slavného Mattioliho herbáře z roku 1596. Katalog nabízí čtenářům průřez tím nejzajímavějším, 25 rozšířených hesel, co může fond Vědecké knihovny v oboru botaniky nabídnout. Jde o pouhý zlomek dostupného materiálu, neboť rozsáhlé knihovní fondy ukrývají desítky pokladů v podobě herbářů i odborných rostlinopisných publikací několika staletí.

Produkt je výrobek značky Vědecká Knihovna V Olomouci ,distribuovaný s EAN kódem 9788070533321.

Procházet zboží z kategorie Média Vědecká Knihovna V Olomouci, Knihy Vědecká Knihovna V Olomouci.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Zahrada zdraví - Petra Kubíčková a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Vědecká Knihovna V Olomouci a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Vědecká Knihovna V Olomouci najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Zahrada zdraví - Petra Kubíčková
Právě si prohlížíte...

224,- Kč