Vzdorovali nacistům: Sharpovi a jejich válka - Artemis Joukowsky

Vzdorovali nacistům: Sharpovi a jejich válka - Artemis Joukowsky
303 303 1863
303,- Kč

Původní cena: 303,- Kč


Hodnocení:


Vzdorovali nacistům: Sharpovi a jejich válka - Artemis Joukowsky z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Vzdorovali nacistům: Sharpovi a jejich válka - Artemis Joukowsky .

Detailní informace

Životní příběh manželského páru Marthy a Waitstilla Sharpových, unitářského duchovního a jeho ženy, kteří se v roce 1939 dobrovolně vydali zachraňovat lidské životy do tehdejšího nacisty okupovaného Československa. Doma v americkém Massachusetts přitom zanechali dvě malé děti. Během dvou nebezpečných několikaměsíčních misí v Evropě - nejprve v Praze, a později v Lisabonu a vichystické Francii - se jim podařilo dostat do bezpečí několik set ohrožených umělců, politiků, intelektuálů i běžných lidí včetně dětí. Za všechny lze jmenovat například sp...isovatele Liona Feuchtwangera nebo českého filozofa Jana Blahoslava Kozáka. Osudy Sharpových zpracoval na základě více než desetiletého průzkumu dochovaných archivních materiálů jejich vnuk Artemis Joukowsky. Kniha je z velké části pojata jako osobní vyprávění obou manželů, díky čemuž je velmi poutavá a čtivá. Její působivost pak tkví zejména v autenticitě vyprávěného příběhu. Příběhu o tom, že navzdory všem hrůzám, jaké válka dokáže přinést, dřímá v každém jednotlivém člověku až neuvěřitelná síla a schopnost postavit se zlu, byť je sebevětší.

Produkt je výrobek značky Unitaria ,distribuovaný s EAN kódem 9788086105819.

Procházet zboží z kategorie Média Unitaria, Knihy Unitaria.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

49,- Kč
44,- Kč
Detail

Podobné zboží se slevou

Vzdorovali nacistům: Sharpovi a jejich válka - Artemis Joukowsky a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Unitaria a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Unitaria najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Vzdorovali nacistům: Sharpovi a jejich válka - Artemis Joukowsky
Právě si prohlížíte...

303,- Kč