Rotrekl - Tomáš Pospiszyl - 11% sleva

-11%
Rotrekl - Tomáš Pospiszyl
1 700 1 900 1064
1 700,- Kč

Původní cena: 1 900,- Kč


Hodnocení:


Rotrekl - Tomáš Pospiszyl z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Rotrekl - Tomáš Pospiszyl .

Zlevněné zboží

Druhý svazek edice m přibližuje myšlenkový svět a dílo malíře a ilustrátora Teodora Rotrekla (1923–2004), který dosud nepatří ke klasikům českého výtvarného umění. Známý je spíše jako ilustrátor vědecko- -fantastické literatury. Rotrekl byl přitom prvním českým umělcem, který veřejně vystavil prostorovou asambláž, začal kombinovat malbu s fotografií a experimentoval s technikou pop artové obrazové montáže. Jeho světonázor se vymykal dnešnímu vnímání hodnot českého poválečného umění, spjatého s tvorbou vymezující se vůči komunistickému režimu. P...atřil k umělcům, kteří se 50. a 60. letech ztotožňovali s vládnoucími politickými ideály. Po kritice okupace Československa v roce 1968 sice nemohl vystavovat, své politické přesvědčení ale nezměnil. Monografie představuje celek tvorby Teodora Rotrekla, včetně užitého umění. Současně analyzuje prostředí kultury socialistického Československa. Přibližuje dobové funkce populárně naučné ilustrace, ideologický rozměr vědecké fantastiky a rozebírá vztah mezi Rotreklovou tvorbou a globálním pop artem.

Produkt je výrobek značky Kunsthalle Praha ,distribuovaný s EAN kódem 9788020033376.

Procházet zboží z kategorie Média Kunsthalle Praha, Knihy Kunsthalle Praha.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Rotrekl - Tomáš Pospiszyl a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Kunsthalle Praha a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Kunsthalle Praha najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Rotrekl - Tomáš Pospiszyl
Právě si prohlížíte... - 11% sleva

1700,- Kč