Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Richard III.: Poslední dny života a osud jeho DNA

Richard III.: Poslední dny života a osud jeho DNA

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Richard III.: Poslední dny života a osud jeho DNA z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

AlzaZískejte tento produkt se slevou z obchodu Alza a budete spokojení s dodaným Richard III.: Poslední dny života a osud jeho DNA .

Detailní informace

Kniha Richard III.: Poslední dny života a osud jeho DNA:
Britský bestseller, který roku 2012 vedl k nalezení těla Richarda III., ač podle legend mělo být vhozeno do řeky a zmizet na věky!
Richard III. je znám jako jeden z nejkontroverznějších panovníků v anglické historii – díky skvělému dramatu Williama Shakespeara ho máme zafixovaného jako prvotřídního zloducha, schopného kvůli moci zavraždit i děti, a to vlastní synovce. V posledních 50 letech však probíhá mnoho dalších výzkumů, které legendy okolo Richarda III. vyvracejí.
Tat...o kniha zcela nově a unikátním způsobem mapuje posledních 150 dní života Richarda III. Autor volí přístup z pozice pozorovatele před bitvou u Bosworthu, která se stala Richardovi osudnou, tj. očima člověka nezaujatého výsledkem bitvy, a odkrývá se nám tak zcela nový Richard: žádná pasivní oběť mořená výčitkami svědomí a čekající na svou porážku, ale aktivní král vykonávající své běžné denní povinnosti vyplývající z vlády, trochu naivně podceňující ambiciózního Jindřicha Tudora.
Přezkoumáno je zde i období po bitvě u Bosworthu, tj. jak bylo zacházeno s Richardovými ostatky, jak probíhal jeho pohřeb a stavba jeho hrobky – jedna legenda za druhou, nánosy, které přinesla následující staletí, to vše se pomalu rozplývá pod přesvědčivými důkazy.
Rovněž jsme svědky autorova fascinujícího pátrání po Richardově DNA, kterou úspěšně nalezl „živou a zdravou“ přes mnohá pokolení až v daleké Kanadě. Díky ní bylo možné s jistotou identifikovat pozůstatky Richarda III., které byly objeveny roku 2012 na základě údajů uvedených v prvním vydání této knihy. Toto je překlad vydání druhého, již rozšířeného o poznatky z archeologického výzkumu.
Autor John Ashdown-Hill byl historikem, členem Královské historické společnosti, Společnosti genealogů a Společnosti Richarda III. Napsal mnoho článků a knih na téma pozdního středověku v Anglii. Věnoval se novým metodám výzkumu a byl oceněn Řádem britského impéria.

Produkt je výrobek značky Citadella ,distribuovaný s EAN kódem 9788090731110.

Procházet zboží z kategorie Média Citadella, Knihy Citadella.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Richard III.: Poslední dny života a osud jeho DNA a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Citadella a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Citadella najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Richard III.: Poslední dny života a osud jeho DNA
Právě si prohlížíte...

407,- Kč