Proč jsme nechtěli rakouskou monarchii? - František Soukup, Kober Jan - 10% sleva

-10%
Proč jsme nechtěli rakouskou monarchii? - František Soukup, Kober Jan
268 299 1117
268,- Kč

Původní cena: 299,- Kč


Hodnocení:


Proč jsme nechtěli rakouskou monarchii? - František Soukup, Kober Jan z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Proč jsme nechtěli rakouskou monarchii? - František Soukup, Kober Jan .

Zlevněné zboží

"Diktatura zločinů bez mezí a hrází" - těmito slovy ve své vzpomínkové knize charakterizuje jeden z "mužů 28. října", právník, novinář a sociálnědemokratický politik František Soukup (1871-1940), poslední roky panství habsburské dynastie v českých zemích a v jiných částech rakouské monarchie, kde byl po propuknutí první světové války zbaven reálné moci parlament, omezena občanská práva a nastolena vojensko-byrokratická diktatura, snažící se všemožnými prostředky zastrašovat a manipulovat občany. František Soukup, poslanec bez parlamentu, se v t...éto éře bezpráví snažil pomáhat alespoň advokátní činností - například obhajobou obviněných před vojenskými soudy i různými jinými intervencemi. Udržoval také kontakty s podzemní organizací odboje, Maffií. Autor ve svém textu ukazuje nejen právní konstrukce, o které se tehdejší postup státních orgánů opíral (především suspenzi řady klíčových základních práv občanů), ale popisuje i množství konkrétních příkladů jednotlivých druhů perzekuce, zneužívání státní moci a zastrašování občanů, k nimž v českých zemích docházelo. Zároveň si také, především na základě pozdějších zpráv, všímá represí v Haliči, v dobývaných a okupovaných územích Srbska a Itálie, v anektované Bosně i v jiných jihoslovanských částech monarchie a ve vnitrozemí habsburského soustátí. Ze sklíčenosti a mravního rozhořčení právníka, jenž se stal současníkem bezpráví, vznikl pozoruhodný text, který autor uzavírá větou "Rakousko budiž zničeno!". Právníkovo svědectví neztrácí ani téměř století po svém vzniku nic ze své naléhavosti a nadčasovým způsobem varuje před autoritářstvím a zneužíváním politické moci.

Produkt je výrobek značky Rybka Publishers ,distribuovaný s EAN kódem 9788087950623.

Procházet zboží z kategorie Média Rybka Publishers, Knihy Rybka Publishers.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Proč jsme nechtěli rakouskou monarchii? - František Soukup, Kober Jan a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Rybka Publishers a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Rybka Publishers najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Proč jsme nechtěli rakouskou monarchii? - František Soukup, Kober Jan
Právě si prohlížíte... - 10% sleva

268,- Kč