Portrait de Francisk Skorina - Ilja Lemeškin

Portrait de Francisk Skorina - Ilja Lemeškin
492 492 735
492,- Kč

Původní cena: 492,- Kč


Hodnocení:


Portrait de Francisk Skorina - Ilja Lemeškin z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Portrait de Francisk Skorina - Ilja Lemeškin .

Detailní informace

Skorina byl běloruský renesanční humanista a diplomat evropského významu, lékař a první středověký překladatel i vydavatel Bible v církevně slovanském jazyce. Jeden z prvních, kdo založil tisk v cyrilské abecedě. Velkou část života tvořil a působil v Praze. Stal se zde i hradním zahradníkem skrze svoji "zelenou lékárnu". A v té době tu vznikla i novinka - portrétní žánr. Pracovitý laik František Skorina (1470-1552) jej poprvé prezentoval i v tiskové podobě, právě ve svých starozákonních knihách (1517). Naše kniha v žánrovém kontextu severní ren...esance zevrubně pojednává o výtvarné předloze, původu, textovém doprovodu, poetických zvláštnostech, účelu a funkcích prvního českého tištěného portrétu. Zvláštní pozornost je věnována i "mouše namalované", tedy vzácnému prostředku, jenž v českém výtvarném umění 16. stol. byl použit poprvé. Titul v souladu s tradicí představí téma uchopené sémioticky a v duchu strukturalistické tradice. Je tak opět kladen důraz na účelovou, komunikační povahu sdělení a komunikačních znaků jazyka v širokém slova smyslu. Povedlo se také knihu vyrobit velmi kvalitně na dobrý papír v plnobarevném provedení. Kniha je již desátým svazkem / devátý je teprve ve výrobě / obnovené tradiční prvorepublikové edice Travaux du Cercle linguistique de Prague (TCLP n.s. 10).

Produkt je výrobek značky Ops ,distribuovaný s EAN kódem 9786094112669.

Procházet zboží z kategorie Média Ops, Knihy Ops.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Portrait de Francisk Skorina - Ilja Lemeškin a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Ops a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Ops najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Portrait de Francisk Skorina - Ilja Lemeškin
Právě si prohlížíte...

492,- Kč