Pinkasim a správa židovských obcí v českých zemích raného novověku: struktura a funkce - Pavel Sládek, Olga Sixtová

Pinkasim a správa židovských obcí v českých zemích raného novověku: struktura a funkce - Pavel Sládek, Olga Sixtová
622 622 1902
622,- Kč

Původní cena: 622,- Kč


Hodnocení:


Pinkasim a správa židovských obcí v českých zemích raného novověku: struktura a funkce - Pavel Sládek, Olga Sixtová z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Pinkasim a správa židovských obcí v českých zemích raného novověku: struktura a funkce - Pavel Sládek, Olga Sixtová .

Detailní informace

Pinkasim, tedy knihy, které vedly samosprávné orgány raně novověkých židovských obcí, jsou prvotním pramenem pro poznání fungování obecní samosprávy v oblastech kultu, školství, soudnictví, hospodářství i regulace obecného soužití, způsobů obživy a obchodní konkurence. Komplikované vztahy obcí s vrchnostmi, z jejichž vůle existovaly, můžeme naopak nejlépe poznat z externích vrchnostenských archiválií. Tato kolektivní práce několika českých historiků a judaistů pracuje s oběma typy pramenů. Průvodní studie shrnují základní východiska a principy ...židovské samosprávy zakotvené v židovském právu (Pavel Sládek), analyzují obecní stanovy vybraných českých obcí z hlediska organizace, funkcí i agendy samospráv (Kajetán Holeček), zkoumají normativní vrchnostenské prameny, které stanovují obecný právní rámec i konkrétní podmínky, v nichž obce existovaly (Hana Legnerová), a na případu volnočasových aktivit obyvatel obcí a pokusů o jejich regulaci se zamýšlejí nad přístupy, možnostmi a autoritou židovských samospráv (Tobiáš Smolík). Edice textů v jidiš a hebrejštině společně s jejich překlady (Olga Sixtová), jakož i německojazyčných normativů ať židovských, či vrchnostenských (Hana Legnerová, Kajetán Holeček) zpřístupňuje některé z nejstarších pramenů obou typů, jež se dochovaly pro mimopražské obce v českých zemích v domácích i zahraničních archivech.

Produkt je výrobek značky Academia ,distribuovaný s EAN kódem 9788020033734.

Procházet zboží z kategorie Média Academia, Knihy Academia.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Pinkasim a správa židovských obcí v českých zemích raného novověku: struktura a funkce - Pavel Sládek, Olga Sixtová a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Academia a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Academia najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Pinkasim a správa židovských obcí v českých zemích raného novověku: struktura a funkce - Pavel Sládek, Olga Sixtová
Právě si prohlížíte...

622,- Kč