Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Otázka cti - Letci RAF za druhé světové války - Cloud Stanley, Lynne Olsonová

Otázka cti - Letci RAF za druhé světové války  - Cloud Stanley, Lynne Olsonová

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Otázka cti - Letci RAF za druhé světové války - Cloud Stanley, Lynne Olsonová z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Otázka cti - Letci RAF za druhé světové války - Cloud Stanley, Lynne Olsonová .

Detailní informace

Kniha Otázka cti, s podtitulem Zapomenutí hrdinové druhé světové války, strhujícím způsobem předkládá úchvatný a dobrodružný příběh polských pilotů za druhé světové války. Ti uprchli z nacisty porobeného Polska a sehráli klíčovou úlohu při bitvě o Británii v roce 1940. V roce 1938 padlo Polsko do rukou nacistického Německa. Tisíce polských pilotů, vojáků a námořníků, oddaných myšlence osvobození své vlasti, uteklo do Anglie. Z části z nich se zformovala 303. stíhací peruť Královského letectva, které se přezdívalo též „Kościuszkova“ podle proslu...lého polsko-amerického generála a hrdiny protiruského povstání z roku 1794. Během bitvy o Británii tito letci zničili více německých letadel, než kterákoli jiná stíhací jednotka. Zásadním způsobem tak přispěli nejen k záchraně Británie, ale i k porážce nacismu. Za své husarské kousky a hrdinské činy při obraně britských ostrovů se v Británii stali oceňovanými hrdiny. Oni sami přitom netoužili po ničem jiném, než po návratu domů. Konec války přinesl šokující zvrat: spojenci navzdory slibům věrnosti Polsko opustili a nechali je napospas stalinskému Rusku. Ti z letců, kteří se vrátili do komunistického Polska, často končili ve vězení, jiní dokonce zmizeli. O mnohých ani nevíme, kde mají hrob. Tato kniha líčí osudy několika z nich, a otevírá tak pro českého čtenáře důležité, a přesto málo známé téma.

Produkt je výrobek značky Universum ,distribuovaný s EAN kódem 9788076175693.

Procházet zboží z kategorie Média Universum, Knihy Universum.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Použité


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Otázka cti - Letci RAF za druhé světové války - Cloud Stanley, Lynne Olsonová a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Universum a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Universum najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Otázka cti - Letci RAF za druhé světové války - Cloud Stanley, Lynne Olsonová
Právě si prohlížíte...

199,- Kč