Muzeum dětství a jiné básně - Leszek Engelking - 11% sleva

-11%
Muzeum dětství a jiné básně - Leszek Engelking
178 199 1950
178,- Kč

Původní cena: 199,- Kč


Hodnocení:


Muzeum dětství a jiné básně - Leszek Engelking z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Muzeum dětství a jiné básně - Leszek Engelking .

Zlevněné zboží

Autor je v českém prostředí dobře známý polský básník, prozaik, překladatel, literární vědec a kritik. Jeho texty překládal a uváděl u nás vedle jiných zejména básník, publicista a polonista Václav Burian, z jehož překladů z pozůstalosti je rovněž sestaven výbor Muzeum dětství a jiné básně. Stěžejní částí knihy jsou texty ze sbírky Muzeum dětství (Muzeum dzieciństwa, 2011), v nichž se autor navrací do času svých dětských let v rodném městě Bytom v Horním Slezsku. Inspirací k názvu knihy se mu stala zmínka o skutečném Muzeu dětství ve skotském E...dinburghu. Stejně tak významnou částí textové vrstvy básní jsou cizojazyčné vsuvky, nedílně patřící jak k básníkově naturelu, tak k různorodosti řeči obsažené ve slezských nářečích, kde lze nalézt kromě různých dialektů polštiny rovněž mnoho germanismů či bohemismů. Druhý český Engelkingův výbor doplňují také texty ze sbírek Komu fandí zesnulí, Dodatek a básně, které nebyly dosud zařazeny do knih.

Produkt je výrobek značky Protimluv ,distribuovaný s EAN kódem 9788087485316.

Procházet zboží z kategorie Média Protimluv, Knihy Protimluv.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

299,- Kč
268,- Kč
Detail

Podobné zboží se slevou

Muzeum dětství a jiné básně - Leszek Engelking a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Protimluv a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Protimluv najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Muzeum dětství a jiné básně - Leszek Engelking
Právě si prohlížíte... - 11% sleva

178,- Kč