Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Multimedialita kaligrafických inspirací ve světovém kontextu a českém umění po roce 1945 - Petra Polláková

Multimedialita kaligrafických inspirací ve světovém kontextu a českém umění po roce 1945 - Petra Polláková

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Multimedialita kaligrafických inspirací ve světovém kontextu a českém umění po roce 1945 - Petra Polláková z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Multimedialita kaligrafických inspirací ve světovém kontextu a českém umění po roce 1945 - Petra Polláková .

Detailní informace

Knižní studie se věnuje tématu kaligrafických inspirací v kontextu světových a českých dějin umění. Inspirace v oblasti čínské nebo japonské kaligrafie totiž výraznou měrou přispěly k rozvoji mezioborových přístupů, zejména v souvislosti s hledáním společných východisek malířské a básnické tvorby, ale také v prolínání výtvarného umění s hudební, taneční nebo filmovou oblastí. Kniha se věnuje charakteristice dvou jednotících prvků kaligrafie - motivu kruhu a spirály. Zkoumá především to, jak umění vyjadřuje ontologický význam tělesnosti a cirkul...arity těla prostřednictvím uvolnění malířského gesta, rozvíjení performativních projevů a fyzického propojení umělce s dílem. Další důležitou problematikou je periodické obnovování historického času, které se ukazuje být zásadní pro moderní i současné umělecké uvažování. Kruh jako symbol začátku - výchozí bod filozofického myšlení nebo vzniku uměleckého díla - v sobě zároveň obsahuje návaznost, cyklické opakování uměleckého, historického či sociopolitického kontextu.

Produkt je výrobek značky Filozofická Fakulta Uk V Praze ,distribuovaný s EAN kódem 9788076710733.

Procházet zboží z kategorie Média Filozofická Fakulta Uk V Praze, Knihy Filozofická Fakulta Uk V Praze.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

403,- Kč
Detail

Podobné zboží se slevou

Multimedialita kaligrafických inspirací ve světovém kontextu a českém umění po roce 1945 - Petra Polláková a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Filozofická Fakulta Uk V Praze a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Filozofická Fakulta Uk V Praze najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Multimedialita kaligrafických inspirací ve světovém kontextu a českém umění po roce 1945 - Petra Polláková
Právě si prohlížíte...

270,- Kč