Miloslav J. Breuer - Jaroslav Olša jr.

Miloslav  J. Breuer - Jaroslav Olša jr.
170 170 1959
170,- Kč

Původní cena: 170,- Kč


Hodnocení:


Miloslav J. Breuer - Jaroslav Olša jr. z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Miloslav J. Breuer - Jaroslav Olša jr. .

Detailní informace

Když americký editor Hugo Gernsback začal v dubnu 1926 v New Yorku vydávat měsíčník Amazing Stories, vůbec první časopis věnovaný nově vznikajícímu žánru science fiction, v prvních devíti číslech mu nezbylo než reprintovat dříve vydané práce klasiků Julese Vernea, H. G. Wellse a Edgara Allana Poea. Teprve v následujících letech se na stránkách magazínu objevila čtenářům nová jména. Tím vůbec prvním novým autorem v Amazing Stories byl Miles J. Breuer, jehož povídku "Muž se zvláštní hlavou" Gernsback zařadil hned za dokončení Wellsova románu Prvn...í lidé na Měsíci do lednového čísla roku 1927. Životní příběh i literární dílo dnes zapomenutého lékaře z Nebrasky, kterého američtí čtenáři science fiction na přelomu 20. a 30. let považovali za opravdovou hvězdu žánru je ale mnohem pestřejší a zajímavější. Nezačal totiž psát až pro Amazing Stories, svou první povídku, kterou bychom mohli řadit k science fiction, vydal o téměř dvě desetiletí dříve, aniž by si jí ale čtenáři všimli. A nejenom to, řadu ze svých literárních děl, včetně raných povídek (teprve později vydaných v science fiction magazínech), původně napsal a vydal už česky pod jménem Miloslav J. Breuer.

Produkt je výrobek značky Nová Vlna ,distribuovaný s EAN kódem 9788088343561.

Procházet zboží z kategorie Média Nová Vlna, Knihy Nová Vlna.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Miloslav J. Breuer - Jaroslav Olša jr. a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Nová Vlna a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Nová Vlna najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Miloslav J. Breuer - Jaroslav Olša jr.
Právě si prohlížíte...

170,- Kč