Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Marie Baťová - první dáma Zlína - Pavel Hajný - 60% sleva

-60%
Marie Baťová - první dáma Zlína  - Pavel Hajný

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Marie Baťová - první dáma Zlína - Pavel Hajný z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Marie Baťová - první dáma Zlína - Pavel Hajný .

Zlevněné zboží

Tomáš Baťa byl nesporně nejvýznamnějším československým podnikatelem, jemuž se povedlo oslovit svým zbožím – ale i svými lidmi – úspěšně celý svět. Víme ale něco o jeho ženě Marii Baťové? O sedmnáct let mladší Marie, vídeňská Češka z rodiny c. a k. dvorního bibliotekáře s nejlepšími školami by si – přesazena do napůl ještě valašské vesnice, napůl už industriálního Zlína – měla spíš zoufat. Namísto toho se tam stala úžasnou osobností vyvažující racionalitu svého muže a zvládající diplomaticky i ty nejožehavější problémy. Nebylo jí ještě čtyřicet..., když Tomáš havaroval s letadlem a ona zůstala sama. A brzy čelila další výzvě – musela se na začátku války vrátit do protektorátu, aby jí nacisté nezabavili celý majetek. Přestože se de facto stala rukojmím nacistů, dokázala pomáhat rodinám popravených a zatčených odbojářů. Byla to dáma, která dokonce pomáhala financovat Slovenské národní povstání. – Že jste o tom v životě neslyšeli? – Není divu, předchozí režim měl na jméno Baťa spadeno. Tím spíše, že i všude jinde na světě zůstalo symbolem úspěchu. I na tom měla svůj podíl.

Produkt je výrobek značky Edice Knihy Omega ,distribuovaný s EAN kódem 9788073904081.

Procházet zboží z kategorie Média Edice Knihy Omega, Knihy Edice Knihy Omega.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Použité


Podobné zboží značky a kategorie

139,- Kč
Detail

Podobné zboží se slevou

Marie Baťová - první dáma Zlína - Pavel Hajný a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Edice Knihy Omega a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Edice Knihy Omega najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Marie Baťová - první dáma Zlína - Pavel Hajný
Právě si prohlížíte... - 60% sleva

119,- Kč