Lidská důstojnost - Eva Kmentová, Olbram Zoubek

Lidská důstojnost - Eva Kmentová, Olbram Zoubek
492 492 1026
492,- Kč

Původní cena: 492,- Kč


Hodnocení:


Lidská důstojnost - Eva Kmentová, Olbram Zoubek z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Lidská důstojnost - Eva Kmentová, Olbram Zoubek .

Detailní informace

Sochařka Eva Kmentová a sochař Olbram Zoubek představují dvě mimořádné tvůrčí individuality, oba se postupně stali ikonami českého, respektive evropského sochařství 2. poloviny 20. století. Byli spolužáky z neobyčejně podnětného ateliéru profesora Josefa Wagnera na pražské Vysoké škole uměleckoprůmyslové, kde se vlastně obrodilo či znovuzrodilo české poválečné sochařství. A byli i životními partnery, manželství uzavřeli těsně po absolvování školy - partnerské, rodinné a přátelské vazby byly důležitou obranou proti demagogii totalitní doby, což ...se v podtextu odrazilo i v jejich práci a přístupu k ní. Eva Kmentová i Olbram Zoubek byli autory výrazných plastik, kde důležitou roli hrál člověk, jeho postavení ve světě a době, s niterným prožitkem lidské existence. Kniha představuje okruhy, vycházející jak z vlastních děl obou autorů (témata jako figura, gesto, povrch, prázdno a jejich rozdílné či blízké ztvárnění oběma autory), tak se v ní objevují momenty vzájemné inspirace. Kniha se soustředí na období od konce padesátých do začátku osmdesátých let, ukazuje jak známé práce obou sochařů (Zoubkovy Strážci, Běžec, či plastiky ze série Zastřelení; Kmentové Opuštěný prostor, Lidské vejce či stély s otisky prstů a rtů), ale i méně známá díla, reliéfy a drobné plastiky.Kniha byla vydána k příležitosti výstavy Kmentová Zoubek Lidská důstojnost v Galerii Miroslava Kubíka.

Produkt je výrobek značky Galerie Miroslava Kubíka ,distribuovaný s EAN kódem 9788090844308.

Procházet zboží z kategorie Média Galerie Miroslava Kubíka, Knihy Galerie Miroslava Kubíka.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Lidská důstojnost - Eva Kmentová, Olbram Zoubek a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Galerie Miroslava Kubíka a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Galerie Miroslava Kubíka najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Lidská důstojnost - Eva Kmentová, Olbram Zoubek
Právě si prohlížíte...

492,- Kč