Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Kronika plaveckého rodu - Vojtěch Husa, Josef Husa

Kronika plaveckého rodu - Vojtěch Husa, Josef Husa

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Kronika plaveckého rodu - Vojtěch Husa, Josef Husa z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Kronika plaveckého rodu - Vojtěch Husa, Josef Husa .

Detailní informace

Publikace je doslovným přepisem kroniky, kterou autoři - bratři Vojtěch Husa (1908-1997) a Josef Husa (1899-1981) nazvali "Paměti a vzpomínky na plavbu a co s ní souviselo". Psali ji od 60. let 20. století, kdy voroplavba na Vltavě výstavbou Orlické přehrady skončila. Vojtěch Husa ji dopisoval v 80. letech. Publikace popisuje voroplavbu na řece Vltavě a jejích přítocích, stavbu vorových pramenů a obchodní záležitosti voroplavby. Autoři vzpomínají na příběhy ze života plavců, včetně popisu nehod a úskalí (rizik) voroplavby. Shrnují své dlouholet...é zkušenosti s voroplavbou. Kniha je doplněna ukázkami rukopisu a mnoha fotografiemi z archivu rodiny Husových. Čtení autenticky zaznamenaných pamětí zkušených vrátných (vůdců vorů - držitelů licencí /"patentů" na určité úseky vodní cesty) a plavců (vorařů) čtenáře přenese v čase a uvede do reality obdivuhodného řemesla vorařství. Uvědomíme si, jak rozsáhlé znalosti a zkušenosti voroplavba vyžadovala a jak velkou sílu (fyzickou i psychickou), respekt, zodpovědnost, sehranost v týmu a mnoho dalšího museli plavci mít.

Produkt je výrobek značky Mare-czech ,distribuovaný s EAN kódem 9788088215714.

Procházet zboží z kategorie Média Mare-czech, Knihy Mare-czech.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Kronika plaveckého rodu - Vojtěch Husa, Josef Husa a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Mare-czech a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Mare-czech najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Kronika plaveckého rodu - Vojtěch Husa, Josef Husa
Právě si prohlížíte...

223,- Kč