Kritiky a eseje z let 1892-1924 - Luboš Merhaut, Arnošt Procházka

Kritiky a eseje z let 1892-1924 - Luboš Merhaut, Arnošt Procházka
403 403 630
403,- Kč

Původní cena: 403,- Kč


Hodnocení:


Kritiky a eseje z let 1892-1924 - Luboš Merhaut, Arnošt Procházka z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Kritiky a eseje z let 1892-1924 - Luboš Merhaut, Arnošt Procházka .

Detailní informace

Kniha Kritiky a eseje z let 1892-1924 těží z celého rozsahu kritického a esejistického díla Arnošta Procházky. Chce přispět k hlubšímu poznání českého modernismu přelomu devatenáctého a dvacátého století a jeho podob a alternativ v dobových proměnách i mezinárodních souvislostech prostřednictvím vrstevnatého literárněhistorického obrazu Procházkova díla. Připomíná osobitost a význam práce jedné z klíčových osobností českého dekadentního symbolismu a individualistického estetismu. Reprezentativní výbor z původních autorských prací Arnošta Prochá...zky zahrnuje bezmála dvě stovky textů, které představují konstanty i proměny autorovy kritiky a esejistiky, její charakter a jedinečnost, její tematickou i stylovou rozlohu - eseje programové povahy a estetické úvahy, portréty a medailony modernistických literátů a výtvarníků, literární, výtvarné a divadelní kritiky a polemiky, články a glosy příležitostné a společensko-politické povahy. Texty jsou řazeny chronologicky do čtyř oddílů odpovídajících přirozeně etapám autorovy tvorby a jeho estetického myšlení: I. 1892-1894, II. 1894-1900, III. 1901-1914, IV. 1915-1924. Možnost tematického a žánrového čtení vyznačuje Soupis tematický a žánrový. Přehled o místě vybraných prací v kontextu autorova díla dále poskytuje kompletní anotovaná Bibliografie Arnošta Procházky. Portrét Procházkovy osobnosti a celistvý přehled jeho díla v širších souvislostech podává doslov doplněný obsáhlým výběrovým soupisem sekundární literatury. Publikace tak znovu zpřístupňuje a oživuje ne příliš dostupný a nedostatečně reflektovaný literárněhistorický materiál.

Produkt je výrobek značky Institut Pro Studium Literatury ,distribuovaný s EAN kódem 9788087899984.

Procházet zboží z kategorie Média Institut Pro Studium Literatury, Knihy Institut Pro Studium Literatury.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

313,- Kč
Detail

Podobné zboží se slevou

Kritiky a eseje z let 1892-1924 - Luboš Merhaut, Arnošt Procházka a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Institut Pro Studium Literatury a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Institut Pro Studium Literatury najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Kritiky a eseje z let 1892-1924 - Luboš Merhaut, Arnošt Procházka
Právě si prohlížíte...

403,- Kč