Kosta: Rozhovor přes dvě generace - Vladimír Mlynář

Kosta: Rozhovor přes dvě generace - Vladimír Mlynář
268 268 759
268,- Kč

Původní cena: 268,- Kč


Hodnocení:


Kosta: Rozhovor přes dvě generace - Vladimír Mlynář z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Kosta: Rozhovor přes dvě generace - Vladimír Mlynář .

Detailní informace

Po deseti letech se bývalý novinář a politik Vladimír Mlynář vrátil k psaní, aby zaznamenal životní příběh o dvě generace staršího Tomáše Kosty. Výsledkem jejich společné práce je kniha s názvem Kosta: Rozhovor přes dvě generace a klade si vysoký cíl - hledá odpovědi na otázky, které jsme nestihli položit svým rodičům.Speciálně pro tuto knihu vytvořil Tomki Němec sérii portrétních fotografií. V knize jsou i další, ze soukromého archívu Tomáše Kosty. Příběh Tomáše Kosty začal v bohaté pražské židovské rodině. Pokračoval Terezínem a peklem Osvěti...mi, útěkem z transportu smrti a cestou na střeše vagónu do Prahy opilé osvobozením. I dál byl jak z filmu - okouzlení socialismem, uvěznění obou rodičů v padesátých letech, oslnivý vzestup do nejvyšších míst KSČ, emigrace po roce 1968, vítězný boj s rakovinou, skvělá kariéra úspěšného nakladatele, v roce 1989 návrat domů, opět politika a angažmá v česko-německém smíření. Podobných osudů najdeme v evropských dějinách mnoho, tento se od ostatních, stejně výjimečných, liší tím, že se Tomáš Kosta nebojí otevřeně a ochotně mluvit o všem, co ho v životě potkalo. Upřímně hovoří o komunistické minulosti, zkušenostech z koncentračního tábora i nezměrném štěstí, jež ho potkalo v podobě jeho ženy Danici.Kostův životní příběh s jeho vrcholy a pády, světlými i tragickými okamžiky, plný omylů a napravených chyb především vypovídá o nezbytnosti tolerance. Výstižně knihu charakterizoval Karel Schwarzenber: "Můžeme se poučit a být opatrnější v odsuzování jiných a poctivější ve zpytování vlastního společenství."

Produkt je výrobek značky Respekt Publishing ,distribuovaný s EAN kódem 9788090376663.

Procházet zboží z kategorie Média Respekt Publishing, Knihy Respekt Publishing.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Kosta: Rozhovor přes dvě generace - Vladimír Mlynář a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Respekt Publishing a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Respekt Publishing najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Kosta: Rozhovor přes dvě generace - Vladimír Mlynář
Právě si prohlížíte...

268,- Kč