Kolíbal-Diviš-Pisařík-Štědrý - Jiří Přibáň, Jaroslav Nešetřil, Ivan Prokop Muchka, Zdeněk Freisleben

Kolíbal-Diviš-Pisařík-Štědrý - Jiří Přibáň, Jaroslav Nešetřil, Ivan Prokop Muchka, Zdeněk Freisleben
528 528 1900
528,- Kč

Původní cena: 528,- Kč


Hodnocení:


Kolíbal-Diviš-Pisařík-Štědrý - Jiří Přibáň, Jaroslav Nešetřil, Ivan Prokop Muchka, Zdeněk Freisleben z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Kolíbal-Diviš-Pisařík-Štědrý - Jiří Přibáň, Jaroslav Nešetřil, Ivan Prokop Muchka, Zdeněk Freisleben .

Detailní informace

Reprezentativní katalog, který je záznamem výstavy "Kolíbal, Diviš, Písařík, Štědrý - Rozpravy s geometrií," konané v letohrádku Hvězda. Jde o srovnání výtvarného projevu čtveřice současných uměleckých osobností konfrontovaných s renesanční architektonickou památkou. V této souvislosti se tak představuje dílo Stanislava Kolíbala, jehož výjimečnost vytvořila v kontextu českého výtvarného umění nový kánon, který obsahuje základní stavební prvky geometrických tvarů. Kontrapunktem ke Kolíbalově klasicky disciplinovanému výrazu je barevnost a abstra...ktní "ruční geometrie" energických kompozic Stanislava Diviše a jeho volné citace architektonických prvků. Autorem nedisciplinované abstrakce skládané z nejobyčejnějších a často již použitých předmětů je Petr Písařík. Využívá estetických kánonů modernistické tradice v nových variantách a uměleckých vyjádřeních. Nejmladším z autorů je Karel Štědrý, který konfrontuje již vyzkoušené výtvarné postupy a možnosti transformace geometrických tvarů a forem a tím jim dává nové významy. Publikace "Kolíbal, Diviš, Písařík, Štědrý - Rozpravy s geometrií" vychází s průvodními texty kurátora výstavy Zdeňka Freislebena, matematika Jaroslava Nešetřila, filozofa a sociologa Jiřího Přibáně a historika umění a architektury Ivana Prokopa Muchky.

Produkt je výrobek značky Kant ,distribuovaný s EAN kódem 9788074371493.

Procházet zboží z kategorie Média Kant, Knihy Kant.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Kolíbal-Diviš-Pisařík-Štědrý - Jiří Přibáň, Jaroslav Nešetřil, Ivan Prokop Muchka, Zdeněk Freisleben a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Kant a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Kant najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Kolíbal-Diviš-Pisařík-Štědrý - Jiří Přibáň, Jaroslav Nešetřil, Ivan Prokop Muchka, Zdeněk Freisleben
Právě si prohlížíte...

528,- Kč