Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Kazuistiky z neonatologie

Kazuistiky z neonatologie

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Kazuistiky z neonatologie z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

AlzaZískejte tento produkt se slevou z obchodu Alza a budete spokojení s dodaným Kazuistiky z neonatologie .

Detailní informace

Kniha Kazuistiky z neonatologie:
Se vznikem České neonatologické společnosti je v ČR od r. 1990 neonatologie uznaný specializovaný obor dětského lékařství zaměřený na péči o fyziologické a patologické novorozence. Během těchto posledních 30 let díky lepšímu poznání patofyziologických procesů, technickému pokroku, zlepšené kvalitě intenzivní péče, léčebným a ošetřovatelským postupům došlo k výraznému zlepšení neonatální mortality a morbidity. Na tyto ukazatele můžeme být pyšní a v posledních 10 letech se stále drží na světové špičce.
B...ohužel, ne každé dítě se narodí zdravé či v termínu porodu. Spektrum novorozeneckých onemocnění je velmi široké, zahrnuje běžné i velmi vzácné choroby, onemocnění související s nezralostí, vrozené vývojové vady, infekce, hypoxická postižení i různé typy dědičných metabolických poruch. Pro zvýšení osvěty v tomto oboru pořádá prim. Milena Dokoupilová od roku 2016 každoročně odborné konference Dny novorozeneckých kazuistik, které se zabývají širokou problematikou novorozenců od 30. týdne těhotenství. Tato akce, která se tradičně koná v krásném a příjemném prostředí zámku Zbiroh, má vysokou úroveň a je odbornou veřejností velmi kladně hodnocena.
Z proběhlých konferencí jsme do prvního dílu publikace vybrali kazuistiky týkající se jak lehce a středně nezralých, tak i donošených novorozenců. Zahrnují diagnózy, se kterými se setkáváme běžně, a také vzácné případy, jejichž diagnostika je velmi složitá a vyžaduje multidisciplinární přístup. Kazuistiky doplňuje teoretická část s diferenciálně diagnostickou rozvahou, dále obsahují obrazovou dokumentaci, schémata, tabulky i krátkou diskuzi a v závěru jsou samozřejmě uvedeny literární odkazy.
Věříme, že předkládaná kniha bude dobrým pomocníkem v postgraduálním vzdělávání mladých lékařů a v praxi pomůže k včasné diagnóze i léčbě. V případě pozitivního ohlasu na tuto publikaci je v plánu další vydání dalšího dílu.

Produkt je výrobek značky Maxdorf ,distribuovaný s EAN kódem 9788073456498.

Procházet zboží z kategorie Média Maxdorf, Knihy Maxdorf.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Kazuistiky z neonatologie a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Maxdorf a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Maxdorf najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Kazuistiky z neonatologie
Právě si prohlížíte...

472,- Kč