Josef Válka a myšlení o dějinách - Martin Nodl, Vladimír Urbánek

Josef Válka a myšlení o dějinách - Martin Nodl, Vladimír Urbánek
267 267 924
267,- Kč

Původní cena: 267,- Kč


Hodnocení:


Josef Válka a myšlení o dějinách - Martin Nodl, Vladimír Urbánek z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Josef Válka a myšlení o dějinách - Martin Nodl, Vladimír Urbánek .

Detailní informace

Kolektivní monografie Josef Válka a myšlení o dějinách je věnována osobě, dílu, badatelským zájmům a obecně kulturnímu přínosu brněnského profesora středověkých a raně novověkých dějin Josefa Války (1929–2017). Josef Válka patřil k předním českým a moravským badatelům, kteří se od 50. let 20. století věnovali sociálním a kulturním dějinám. Prodělal barvitý badatelský vývoj od marxismu přes strukturalismus až k dějinám mentalit a historické antropologii.V jednotlivých studiích je Josef Válka reflektován jako badatelská a myslitelská osobnost děj...episectví druhé poloviny 20. století s důrazem na metodologické aspekty a na problematiku recepce francouzských, německých a anglických badatelských inspirací. Autoři přitom kladou důraz na teoreticko-metodologická východiska Válkova historického myšlení, na jeho specifické nazírání sociálních a kulturních dějin, na jím prosazovaný koncept nadkonfesního křesťanství, na jeho chápání Františka Palackého v kontextu moderního dějepisectví a v neposlední řadě i na Válkovu publicistickou a popularizační činnost.

Produkt je výrobek značky Argo ,distribuovaný s EAN kódem 9788025739129.

Procházet zboží z kategorie Média Argo, Knihy Argo.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Josef Válka a myšlení o dějinách - Martin Nodl, Vladimír Urbánek a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Argo a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Argo najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Josef Válka a myšlení o dějinách - Martin Nodl, Vladimír Urbánek
Právě si prohlížíte...

267,- Kč