Jiří Načeradský. Podle fotografie.

Jiří Načeradský. Podle fotografie.
447 447 396
447,- Kč

Původní cena: 447,- Kč


Hodnocení:


Jiří Načeradský. Podle fotografie. z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Jiří Načeradský. Podle fotografie. .

Detailní informace

Katalog vydaný ke stejnojmenné výstavě, pořádané v GAVU Cheb v termínu 10. září 2020 - 3. ledna 2021, je úzce vymezenou sondou do tvorby Jiřího Načeradského (1939-2014). Zabývá se autorovým vztahem k fotografii, ústředním problémem jeho tvorby v závěru 60. a na začátku 70. let. Zahrnuje tedy i obrazy z roku 1967, představující jeho největší přínos českému umění, které jsou už od doby svého vzniku opakovaně vřazovány do mezinárodního kontextu. Podnětem výstavy a vydání katalogu byl objev konvolutu výstřižků a fotografií v umělcově pozůstalosti, ...které mu v letech 1967 až 1974 sloužily jako výchozí materiál pro jeho obrazy. V konfrontaci s předlohami detailně zkoumá metody a strategie Načeradského malby, stejně jako povahu obrazových zdrojů, s nimiž pracoval. Ty si někdy vybíral pro jejich vizuální zajímavost, jak o tom hovořil v řadě rozhovorů, překvapivě se tu však často objevují i snímky zcela banální, nezajímavé, drobné a téměř nečitelné. Díky tomuto analytickému přístupu bylo možné korigovat určité názory, které přetrvávají v uměleckohistorické literatuře, jež svými výroky živil i sám autor, ale také zpřesňovat datace a názvy, odvozené od zobrazených témat. Koncepce výstavy a textu katalogu: Marcel Fišer Odborná redakce textu: Hana Rousová Jazyková redakce textu: Dagmar Magincová Grafická úprava: Tereza Hejmová Fotografie: Jiří Gordon, Otto Palán, jednotlivé sbírky a archiv autora

Produkt je výrobek značky Galerie Výtvarného Umění V Chebu ,distribuovaný s EAN kódem 9788087395448.

Procházet zboží z kategorie Média Galerie Výtvarného Umění V Chebu, Knihy Galerie Výtvarného Umění V Chebu.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Beckmann/Dix/Hubbuch

Galerie výtvarného umění v chebu
89,- Kč
Detail

Když boty, tak botasky!

Galerie výtvarného umění v chebu
381,- Kč
Detail

KW Q: - Jiří Ptáček

Galerie výtvarného umění v chebu
597,- Kč
Detail

Podobné zboží se slevou

Jiří Načeradský. Podle fotografie. a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Galerie Výtvarného Umění V Chebu a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Galerie Výtvarného Umění V Chebu najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Jiří Načeradský. Podle fotografie.
Právě si prohlížíte...

447,- Kč