Huť architektury Martin Rajniš - Martin Rajniš, Tomáš Kosnar

Huť architektury Martin Rajniš - Martin Rajniš, Tomáš Kosnar
2 193 2 193 590
2 193,- Kč

Původní cena: 2 193,- Kč


Hodnocení:


Huť architektury Martin Rajniš - Martin Rajniš, Tomáš Kosnar z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Huť architektury Martin Rajniš - Martin Rajniš, Tomáš Kosnar .

Detailní informace

Huť architektury Martin Rajniš patří k nejosobitějším architektonickým kancelářím u nás. Bylo by tudíž s podivem, aby se tento fakt nepromítl také do publikace, která přináší přehled jejich dosavadní práce. Svými zcela originálními texty ji doprovází sám Martin Rajniš a přibližuje v nich okolnosti vzniku svých výjimečných staveb. Rajniš však nepracuje sám, ale se svou Hutí, kde obklopen nejbližšími spolupracovníky promýšlí a kreslí nadčasovou architekturu. Cesta talentovaného architekta vedla z veleslavného libereckého SIALu přes samostatnou pr...axi s úspěchy na mezinárodní scéně a pedagogické působení až k čtyřleté plavbě kolem světa, kdy dospěl ke zjištění, že už prostě "nechce lít beton". S jemu vlastním živelným zaujetím se začal věnovat důmyslným dřevěným stavbám a konstrukcím, k nimž náleží i unikátní Poštovna na Sněžce, vzducholoď Gulliver v pražském DOXu či řada neopakovatelných věží a rozhleden, hrání a domů, které akcentují potřebu krásy, hravosti i života v harmonii s přírodou a s respektem k jejím zákonitostem. Vedle bohatě fotograficky zdokumentovaného souhrnu všech realizací studia představuje kniha Huti architektury i vybrané projekty a také poodhaluje jejich inspirace. Martin Rajniš Architecture Guild Martin Rajniš Architecture Guild ranks among the most unique of Czech architectural studios. Hence it would be strange if this circumstance was not reflected equally in the publication that presents an overview of its work up until now. No less original are the texts that Martin Rajniš personally wrote for it to present the background for the creation of his exceptional buildings. And Rajniš, to be sure, does not work alone but with his Guild, where surrounded by his closest collaborators he dreams up and sketches a timeless architecture. The path of this talented architect led from the renowned SIAL studio in Liberec through independent work winning success on the international scene and teaching engagements, followed by a four-year sailing journey around the world, in which he reached the revelation that he simply "doesn't want to keep pouring concrete”. With his innate and impulsive passion, he turned toward ingenious wooden buildings and constructions, among them the unique Post Office atop Mt. Sněžka, the Gulliver airship at the Prague art centre DOX or a long series of unrepeatable towers and viewing points, woodstacks and houses, that accent the need for beauty, playfulness, and life in harmony with nature and respect for its laws. In addition to a wealth of photographic documentation comprising all realisations of the studio, the present volume also presents selected unbuilt projects and the hidden sources of their inspiration.

Produkt je výrobek značky Kant ,distribuovaný s EAN kódem 9788074373695.

Procházet zboží z kategorie Média Kant, Knihy Kant.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Huť architektury Martin Rajniš - Martin Rajniš, Tomáš Kosnar a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Kant a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Kant najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Huť architektury Martin Rajniš - Martin Rajniš, Tomáš Kosnar
Právě si prohlížíte...

2193,- Kč