Hledání světla. Portrét skladatele Zdeňka Šestáka - Viktor Bezdíček - 10% sleva

-10%
Hledání světla. Portrét skladatele Zdeňka Šestáka - Viktor Bezdíček
447 499 1792
447,- Kč

Původní cena: 499,- Kč


Hodnocení:


Hledání světla. Portrét skladatele Zdeňka Šestáka - Viktor Bezdíček z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Hledání světla. Portrét skladatele Zdeňka Šestáka - Viktor Bezdíček .

Zlevněné zboží

Zdeňka Šestáka, narozeného v Citolibech roku 1925, zná hudební svět zejména jako objevitele tzv. citolibské skladatelské školy. Šesták je však také autorem četných komorních, sborových, koncertantních a symfonických děl. Jako skladatel bezprostředně navazuje na hudební avantgardu první poloviny minulého století a je typem neoklasika, vědomě čerpajícího z tradic evropské hudby posledních pěti set let. Monografie líčí příběh Šestákova života i jeho úsilí o rozeznění citolibských objevů, její páteří je ovšem sama Šestákova hudba. Autor ve svých in...terpretacích nesleduje jen vývoj kompozičních postupů. Na základě svého nejhlubšího přesvědčení, že hudba je především jazyk, se snaží rozkrýt jak její sdělení a poselství, tak motivace a impulzy, z nichž se hudební dílo zrodilo. Proto se v knize odvíjí příběh života a příběh hudby jako dvě paralely, které se vzájemně zrcadlí: symfonikem se Šesták stává, po dlouhých letech zrání, v rozhořčení nad invazí roku 1968; velké sborové cykly skladatel komponuje po zkušenosti s pěveckým sborem, který založil v Citolibech ze vzdoru vůči normalizační letargii; téma času a konečnosti se v jeho tvorbě objevuje s bilancováním středních let; antickou inspiraci v jeho díle probudil už Jan Patočka za univerzitních studií.

Produkt je výrobek značky Akademie Múzických Umění ,distribuovaný s EAN kódem 9788073316150.

Procházet zboží z kategorie Média Akademie Múzických Umění, Knihy Akademie Múzických Umění.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

249,- Kč
223,- Kč
Detail

Podobné zboží se slevou

Hledání světla. Portrét skladatele Zdeňka Šestáka - Viktor Bezdíček a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Akademie Múzických Umění a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Akademie Múzických Umění najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Hledání světla. Portrét skladatele Zdeňka Šestáka - Viktor Bezdíček
Právě si prohlížíte... - 10% sleva

447,- Kč