Historici ve víru raného novověku - Jaroslav Pánek

Historici ve víru raného novověku - Jaroslav Pánek
1 131 1 131 740
1 131,- Kč

Původní cena: 1 131,- Kč


Hodnocení:


Historici ve víru raného novověku - Jaroslav Pánek z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Historici ve víru raného novověku - Jaroslav Pánek .

Detailní informace

Objemná dvousvazková publikace završuje trilogii o historicích z pera profesora Jaroslava Pánka, kterou postupně vydávala Univerzita Pardubice, jejímž je autor čestným doktorem. Po Historicích mezi domovem a světem (2013) a Historicích mezi vědou a vědní politikou (2016) se J. Pánek soustředil na období raného novověku. Do knihy zařadil reedici bezmála sedmi desítek svých studií, publikovaných od počátku osmdesátých let 20. století a věnovaných různým aspektům vývoje českého státu a Evropy v průběhu 16. - 18. století. V této podobě se nová knih...a J. Pánka stane nepostradatelnou příručkou pro každého ze studentů či mladých vědců, kteří se chtějí vážně zabývat dějinami raného novověku. Autor totiž patří k zakladatelské generaci nepočetných českých historiků, kteří se dějinami tohoto období vědecky zabývali už v dobách, kdy tento výzkum ani na úrovni tehdejší Československé akademie věd ještě nepatřil mezi "oficiální" podporovaná témata. Díky tomu mohl J. Pánek nastavit základní metodické postupy a objevovat do té doby nevyužitou pramennou základnu pro tak zásadní tematické oblasti, jako je problematika stavovského státu, vztahu mezi náboženství a politikou, šlechtou a církví, či otázku cestování, kulturního transferu, šlechtické dvorské kultury, hrdelního soudnictví a řadu dalších. Díky této knize získá každý zájemce o dějiny raného novověku ucelený přehled o hlavních směrech i následné genezi výzkumu tohoto historického období. Kniha má ale značnou hodnotu i pro zkušené badatele, kteří mohou porovnat, do jaké míry dokázala mladší generace žáků a následovníků profesora Pánka navázat na jím vymezené tematické okruhy.

Produkt je výrobek značky Univerzita Pardubice ,distribuovaný s EAN kódem 9788075603661.

Procházet zboží z kategorie Média Univerzita Pardubice, Knihy Univerzita Pardubice.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Historici ve víru raného novověku - Jaroslav Pánek a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Univerzita Pardubice a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Univerzita Pardubice najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Historici ve víru raného novověku - Jaroslav Pánek
Právě si prohlížíte...

1131,- Kč