Führer, Akteure hinter den Kulissen oder Tatenlos Zuschauende? - Martin Klečacký, Martin Klement

Führer, Akteure hinter den Kulissen oder Tatenlos Zuschauende? - Martin Klečacký, Martin Klement
268 268 606
268,- Kč

Původní cena: 268,- Kč


Hodnocení:


Führer, Akteure hinter den Kulissen oder Tatenlos Zuschauende? - Martin Klečacký, Martin Klement z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Führer, Akteure hinter den Kulissen oder Tatenlos Zuschauende? - Martin Klečacký, Martin Klement .

Detailní informace

Publikace je německojazyčným sborníkem příspěvků ze stejnojmenné mezinárodní konference, jež se konala na MÚA AV ČR v roce 2018. V celkem devíti kapitolách se čeští a rakouští historici zaměřují na osobnosti, které byly v prvních dvou dekádách 20. století spjaty s česko-německými vyrovnávacími jednáními. Neomezují se přitom pouze na zodpovězení otázky, jakým dílem jednotliví aktéři přispěli k vyrovnávacímu procesu, ale zkoumají rovněž vztahy mezi vyjednavači, komunikační strategie a způsoby utváření různých kompromisů. Sborník sestává ze tří od...dílů. První z nich je nazván Am Verhandlungstisch (U jednacího stolu) a blíže představuje Josefa M. Baernreithera, Karla Urbana, Karla Stürgkha a Franze Thuna, čtyři význačné politiky, kteří se aktivně účastnili vyrovnávacích jednání a reprezentovali při nich stanoviska vlády či ústředních politických stran. Ve druhém oddílu s titulem An der Peripherie (Na periferii) se do centra badatelského zájmu dostávají Franz Perko, Václav Perek a Leopold Götz - regionální aktéři, kteří se sice vyjednávacích konferencí ve Vídni či Praze přímo neúčastnili, avšak svými konexemi, angažovaností v lokální samosprávě a publikační činností výrazně dopomáhali k nalezení kompromisní dohody mezi českým a německým etnikem a k realizaci usnesení v oblasti svého působiště. Poslední část publikace nese název Hinter den Kulissen (Za kulisami) a shrnuje příspěvky, jejichž autoři upřeli svou pozornost na úředníky českého místodržitelství (Friedrich Janka a Jindřich Vojáček) a poštovního ředitelství (Viktor Kraus, Karl Swoboda). Třebaže tito jedinci stáli v zákulisí jednání, zásadním způsobem ovlivňovali jejich průběh a často dokonce formulovali znění projednávaných zákonných předloh, textů a memorand. Svým biografickým a komparativním přístupem stejně jako snahou zrekonstruovat sítě, jimiž byli zkoumání aktéři navzájem provázáni, nabízí předkládaná publikace zcela nový pohled na téma česko-německých vyrovnávacích jednání. Zároveň poskytuje řadu teoreticko-metodologických podnětů pro další bádání v oblasti politických dějin Habsburské říše v předvečer první světové války.

Produkt je výrobek značky Masarykův ústav Av čr ,distribuovaný s EAN kódem 9788088304227.

Procházet zboží z kategorie Média Masarykův ústav Av čr, Knihy Masarykův ústav Av čr.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Führer, Akteure hinter den Kulissen oder Tatenlos Zuschauende? - Martin Klečacký, Martin Klement a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Masarykův ústav Av čr a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Masarykův ústav Av čr najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Führer, Akteure hinter den Kulissen oder Tatenlos Zuschauende? - Martin Klečacký, Martin Klement
Právě si prohlížíte...

268,- Kč