Eseje - Joseph Epstein

Eseje - Joseph Epstein
294 294 1592
294,- Kč

Původní cena: 294,- Kč


Hodnocení:


Eseje - Joseph Epstein z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Eseje - Joseph Epstein .

Detailní informace

Tento výbor z esejů Josepha Epsteina - představující ovšem jen zlomek z jeho rozsáhlé tvorby - je veden snahou ukázat šíři a pestrost autorových zájmů. Čtenář v něm nalezne tři základní tematické okruhy. První se vytvářel v závislosti na Epsteinově povolání univerzitního učitele literatury. Jeho znalosti i přehled zejména americké literární produkce staršího i novějšího data jsou famózní. Epstein nám ukazuje, do jaké hloubky lze číst a přemýšlet o přečteném. Druhý je utvořen z jeho celoživotní snahy pochopit řeckou a římskou literární a kulturn...í tradici včetně latiny. To dokládají nejen rozbory děl autorů jako Hérodotos a Tacitus, ale i Epsteinova touha o proniknutí do tajů latinského jazyka. Třetí okruh je založen na jeho zájmu o věci veřejné. Epstein je "ze staré školy" a nehodlá se přizpůsobovat módním trendům, například politické korektnosti a cancel kultuře. Je však zapotřebí dodat, že jeho politická nekorektnost je chytrá, kultivovaná a vtipná. Vtip ostatně netvoří v Epsteinově díle nějaký ornament, je bytostnou součástí jeho uvažování i psaní. Tento humor svou kreativitou připomene českému čtenáři jiného brilantního anglicky píšícího esejisty - G. K. Chestertona.

Produkt je výrobek značky Centrum Pro Studium Demokracie A Kultury ,distribuovaný s EAN kódem 9788073255305.

Procházet zboží z kategorie Média Centrum Pro Studium Demokracie A Kultury, Knihy Centrum Pro Studium Demokracie A Kultury.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

198,- Kč
177,- Kč
Detail
100,- Kč
89,- Kč
Detail
267,- Kč
Detail
356,- Kč
Detail

Meditace - Jan Čep

Centrum pro studium demokracie a kultury
449,- Kč
402,- Kč
Detail

Vybrané spisy I - Jan Konzal

Centrum pro studium demokracie a kultury
625,- Kč
Detail

Podobné zboží se slevou

Eseje - Joseph Epstein a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Centrum Pro Studium Demokracie A Kultury a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Centrum Pro Studium Demokracie A Kultury najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Eseje - Joseph Epstein
Právě si prohlížíte...

294,- Kč