Tento produkt již není k dispozici, vyberte si podobný

Elektrárna a vila v Háji u Mohelnice - Pavel Zatloukal

Elektrárna a vila v Háji u Mohelnice - Pavel Zatloukal

Zboží již není dostupné


Hodnocení:


Elektrárna a vila v Háji u Mohelnice - Pavel Zatloukal z kategorie média, knihy, se slevou kupte přes Chci.cz.

Knihy DobrovskýZískejte tento produkt se slevou z obchodu Knihy Dobrovský a budete spokojení s dodaným Elektrárna a vila v Háji u Mohelnice - Pavel Zatloukal .

Detailní informace

Osada Háj u Mohelnice leží v lužní krajině, kterou meandruje řeka Morava a kde stával od středověku mlýn. Dnes je proslulá především díky dvěma kulturním památkám, vodní elektrárně a vile. Podle návrhu architektů Bohuslava Fuchse (1895-1972) a Josefa Štěpánka (1889-1964) si je nechali v letech 1920-1924 postavit Ellen, Karel a Radomír Plhákovi. Jak u elektrárny, tak u vily se oba umělci - každý přitom jinak - pokusili ztvárnit architektonickými prostředky ovidiovské motivy transformace, proměny. V prvním případě proměnu vodní energie v elektric...kou, u vily zase proces předávání životadárné energie čerpané z matky země, která napájí a spíná celou stavbu včetně jejích obyvatel. U obou budov architekti zcela osobitě reagovali na podněty českého kubismu s jeho snahou rozhýbat hmotu, rondokubismu s dekorativními sklony, stejně jako německého expresionismu s jeho dynamickými, skulpturálními či přímo organickými tendencemi. Kniha o vile a elektrárně však také připomíná dramatické osudy členů Plhákovy rodiny ve 20. století.

Produkt je výrobek značky Arbor Vitae ,distribuovaný s EAN kódem 9788074671586.

Procházet zboží z kategorie Média Arbor Vitae, Knihy Arbor Vitae.

Sdílejte obsah s přáteli
Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílejte na Pinterestu

Podrobné informace o produktu

  • Stav zboží: Nové


Podobné zboží značky a kategorie

Podobné zboží se slevou

Elektrárna a vila v Háji u Mohelnice - Pavel Zatloukal a další podobné zlevněné zboží z kategorie média sleva, knihy sleva, zde zakoupíte vždy výhodně.

Další informace o značce Arbor Vitae a něco z její historie najdete na stránkách České Wikipedii nebo na Anglické Wikipedii.

Pokud jste u nás neuspěli zkuste značku Arbor Vitae najít na srovnávači Heureka.cz nebo na Pricemania.cz.

Elektrárna a vila v Háji u Mohelnice - Pavel Zatloukal
Právě si prohlížíte...

350,- Kč